Tule je igralni posnetek akcijske ikone Jean-Clauda Van Damma iz prihajajoče igre Mortal Kombat 1

Poplava AAA iger se kar noče ustaviti in medtem ko so igralci zaposleni s preigravanjem RPG-jev Baldur’s Gate 3 in Starfield se že bliža izid težko pričakovane pretepačine Mortal Kombat 1. Ta se bo vrnila svojim koreninam, čeprav ne bo povsem opustila vse zgodovine, ki so jo skozi leta skupaj spravila številna nadaljevanja.

V novi enici bomo namreč gledali v alternativne dogodke iz neke druge dimenzije, tako da se bodo pred nami še vedno izrisali stari obrazi, le da bodo tokrat nosili malce manj božanskih moči, spremenjena pa bodo tudi zavezništva. Razvijalec NetherRealm Studios je po letih dela zdaj pridobil dovolj slovesa, da se lahko loti izpolnjevanja svojih dolgoletnih neizpolnjenih sanj in ene od njih se tičejo igralca Jean-Clauda Van Damma, ki ga poznamo po akcijskih pretepaških filmih iz osemdesetih in devetdesetih.

Šef studia Ed Boon je nedavno sodeloval v izjemno pekočem intervjuju First We Feast’s Hot Ones, tam pa podelil zanimivo zgodbo o začetkih njegovega studia NetherRealm. Razvijalčeva želja, še preden so postali popularni preko Mortal Kombata, je bila ustvariti igro po akcijski ikoni Van Dammu. Žal pa desetletja nazaj stvar ni bila realna, saj se Van Damm takrat na njihovo povabilo za sodelovanje ni odzval, saj skupina 20-letnikov, ki je takrat želela po njem ustvariti igričarski naslov, ni bila na njegovem radarju pametnih investicij.

30 let kasneje pa je situacija postala drugačna. NetherRealm je zdaj dovolj velik, da je za snovanje igre Mortal Kombat 1 v sodelovanje lahko pritegnil igralca kot sta Megan Fox in J.K. Simmons. Končno se je na povabilo odzval zdaj že 62-letni Jean-Claude Van Damme, ki bo v tej igri prevzel vlogo Johnnyja Caga. No, v bistvu bo bil ena preobleka zanj in bo na voljo samo tistim, ki bodo naročili Premium verzijo igre, ta pa na Steamu stane 95 €.

Dobili smo tudi daljši napovednik, ki pokaže nekaj glasovnega podajanja iz ust nekdaj slavnega Belgijca, vidimo pa tudi njegov stas, ki zelo rad naredi špago, ta pa je postala tudi njegov prepoznavni znak in izvira iz filma Bloodsport.

Mortal Kombat 1 izide že 19. septembra, igrali pa ga bomo na PC-ju in konzolah PlayStation 5 ter Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime