Apple bo nocoj predstavil telefone iPhone 15 in ure Watch Series 9

Končno smo prilezli do 12. septembra, ki je pri Applu že dolgo zapisan kot dan vsakoletne konference, kjer ljudje po celem svetu dobimo prve vpoglede v Applovo novo serijo telefonov iPhone. Letošnji dogodek se imenuje Wonderlust in po malce medlem odzivu publike na Applovo predstavitev svojih prvih VR očal se Jabolčniki zdaj nameravajo vrniti v polnem slogu in sicer preko najave serije mobilnikov iPhone 15.

Letošnji pridelek telefonov bo vseboval kar nekaj konkretnih razlik v primerjavi s predhodniki. Evropska unija je Apple prisilila, da končno opusti tehnologijo polnjenja in povezovanja preko kabla Lightning, zato bodo telefoni iPhone 15 vsebovali polnjenje preko standardnega vhoda USB-C. Ta relativno enostaven prehod bo Apple zagotovo predstavil kot nekaj revolucionarnega in vprašanje ostaja, kakšno hitrost prenosa podatkov bodo telefoni podpirali, saj se zna zgoditi, da bodo hitrosti standarda USB 3.2 podprte samo na telefonih višjega ranga, medtem ko se bodo cenejši modeli morali zadovoljiti s podporo za USB 2.0.

Razporeditev telefona naj bi ostala enaka, tako da bomo gledali v različice iPhone 15, 15 Pro, 15 Plus in 15 Pro Max. Premer zaslonov se naj ne bi spreminjal, prav tako naj bi 120 Hz osveževanje ostalo rezervirano za dražje inačice telefonov. Bi pa naj bile stranice telefona tanjše in to zahvaljujoč novi tehnologiji LIPO, ki jo je Apple uporabil pri kovanju ur Watch Series 7, zaradi česar naj bi se črna obroba zmanjšala iz 2,2 mm na vsega 1,5 mm.

Dnevi naj bi bili šteti tudi fizičnemu stikalu, ki smo ga na teh telefonih uporabljali za preklapljanje med tihim in glasnim načinom. Zdaj naj bi na tem mestu dobili gumb “Action Button”, temu pa naj bi lahko prilagajali funkcije, tako da bi ga lahko izrabili za instantni zagon kamere ali pa svetilke.

Tudi kamere naj bi bile nadgrajene: Pro Max naj bi prejel novo lečo, ki bo omogočala 5x oziroma 6x stopnjo približevanja, brez da bi telefon zaradi tega postal debelejši. Vse te novosti bo spremljal operacijski sistem iOS 17, ki bo prinesel kar nekaj izboljšav, kot je denimo izboljšan sistem samodejnih popravkov besedila in omogočanje puščanja FaceTime sporočil v video obliki.

Prenove naj bi bile deležne tudi ure Watch, a te bodo manj konkretne od telefonov iPhone. Tudi ure bodo morale preklopiti na nov sistem povezovanja preko standarda USB-C, pridobile pa bodo tudi nov S9 čip, zaradi novega proizvodnega procesa pa naj bi gledali v boljšo optimizacijo in izboljšano baterijo. Ure Watch Series 9 naj bi dobile tudi konkretno nadgradnjo operacijskega sistema watchOS 10, ki naj bi pošteno spremenil vsakdanje opravljanje s pritiklinami teh ur.

Dogodek Wonderlust se bo odvil nocoj ob 19.00, spremljate pa ga lahko na zgornji YouTube povezavi ali pa na Applovi domači strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime