Slikar bo dobil možnost odstranjevanja ozadja

Microsoft se je odločil narediti nekaj sprememb na vseh tistih orodjih, ki nas na operacijskih sistemih Windows spremljajo že od pamtiveka. Poročali smo že o tem, da se življenjska pot urejevalnika besedil WordPad počasi zaključuje in da bo Beležnica pridobila na novih funkcijah, enako pa se bo zdaj zgodilo tudi za urejevalnik slik, ki ga na slovensko podnaslovljenih operacijskih sistemih najdemo pod oznako Slikar.

Nova verzija Slikarja bo namreč pridobila hudo uporabno možnost odstranjevanja ozadja, ki je bila prej rezervirana za bolj napredne in plačljive programe tipa Adobe Photoshop. Sicer se Slikar s tem še vedno ne bo zmogel približati vsej funkcionalnosti, ki jih ponuja Photoshop, vendar pa je po drugi strani Slikar povsem brezplačen in bo tako izboljšan prišel prav vsem tistim, ki se jim ne da učiti trikov in zmožnosti naprednega programovja, a bi vseeno radi popravili že obstoječe slike.

Nadgrajeni slikar je že na voljo na testnih različicah Windowsov, za uporabo pa je zadeva povsem preprosta, saj očitno Slikar sam prepozna fokus slike, uporabnik pa nato samo z enim klikom odstrani ozadje ali pa preko orodja za označevanje sam izbere, kaj želi ohraniti v sliki in kaj odstraniti.

Žal pa stvar ni popolna in potrebuje še nekaj dodelave. V zgornjem posnetku lahko sicer vidimo zadevo v akciji, avtor pa pravi, da tako shranjene datoteke ne bodo vsebovale transparentnega ozadja, ampak bo manjkajoči del bele barve, pa četudi sliko shranimo kot PNG datoteko. Prav tako bi Microsoft lahko v Slikarja vnesel funkcijo plasti oziroma “Layers”, ki bi omogočile bolj napredno delo in resnično sestavljanje večih slik.

Je pa to šele prva verzija prenovljenega Slikarja in kdo ve – morda bo Microsoft zlagoma začel dodajati nove funkcije, ki bi sčasoma po uporabnosti lahko začele konkurirati plačljivim programom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime