Apple najavil predelave iger Resident Evil 4 Remake, Death Stranding in Assassin’s Creed Mirage za iPhone 15

Apple je včeraj spočel svojo konferenco Wonderlust in v njej se je zgodilo praktično vse tisto, kar smo napovedali v svoji prejšnji novici. Največ pozornosti je prevzela nova serija telefonov iPhone 15, ki bo doživela prehod na priklop USB-C, a Apple ne bi bil Apple, če stvari ne bi vsaj malce zakompliciral, zato bo običajna verzija telefonov iPhone 15 vsebovala podporo samo za hitrost USB 2.0, medtem ko se bodo v dandanes standardnem USB 3.0 lahko pozabavali samo lastniki dražjih inačic – s tem da bo treba že za osnovni iPhone 15 treba odšteti skoraj jurja.

Je pa predstavitev postregla tudi z enim presenečenjem, ki ga ni nihče predvideval. Apple se bo namreč očitno malce bolj zagrizel za svet iger, zato je napovedal predelavo iger Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Village, Death Stranding, Assassin’s Creed Mirage in The Division Resurgence, vse te stvari pa bodo poganjali telefoni iPhone 15 Pro in Pro Max.

To ne bodo neke predelave, ki bi kazale bolj preprosto grafično podobo ali pa kakšne poceni 2D inačice, saj bomo gledali v polno grafično podobo, ki jih lahko trenutno izkusimo na PC-ju in konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X. To bo mogoče zahvaljujoč novemu čipu A17 Pro, ki je tako napreden, da celo podpira ray tracing osvetljevanje, tako da bomo lahko na novih telefonih poganjali polne različice teh iger. Sličice na sekundo bodo verjetno omejene na 30, vendar tisti kratki igralni izsečki kažejo impresivno podobo in kar malce neverjetno je, da bodo navadni telefoni zmožni poganjati AAA igre, ki jih najdemo na aktualnih konzolah, ki so še daleč pred upokojitvijo.

Trpele bodo seveda baterije, saj bo takšna izkušnja zagotovo izsesala moč v kakšni dobri uri igranja, vendar pustimo te skrbi ob strani, saj je takšen grafičen skok za igre na telefonih resnična evolucija mobilnega igranja.

S testiranjem teh predelav bomo začeli že letos, saj bodo do konca 2023 za iPhone 15 izšle igre Death Stranding, Resident Evil 4 Remake in Resident Evil Village, medtem ko bo Assassin’s Creed Mirage izšel v prvi četrtini 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime