Echoes of the Living se želi pokloniti starošolskim grozljivkam devetdesetih

Založnik in razvijalec Capcom je za svojo serijo grozljivk Resident Evil naredil uspešen preskok, tako da je v zadnjih letih posodobil njihovo igralno formulo in to naredil modernejšo, igranje pa v novejših naslovih preselil v prvoosebno perspektivo, medtem ko je pri predelavah ohranil tretjeosebni pogled.

V devetdesetih in v začetku drugega tisočletja pa smo takšne igre preigravali na drugačen način. Pri igrah tipa Resident Evil in Silent Hill je za tisti čas nabor prav posebnih pravil, saj smo igralno izkušnjo podoživeli preko fiksnih, statičnih kamer, naš lik pa se je nato nerodno sprehajal po prostorih, se bojeval in se zaletaval v stene, vse to pa so krasile lesene kontroler, ki smo jih označevali za “tankovske”.

Razvijalec MoonGlint je mnenja, da nekateri še vedno želijo podoživeti grozljivko, ki je spočeta ravno na takšen način, zato so zagnali razvoj igre Echoes of the Living, ki je pred kratkim pokazala 5 minut novega igranja.

Jasno je, da se Echoes of the Living močno zgleduje po prvih dveh Resident Evilih. Na začetku lahko zberemo med dvema junakoma, nakar se spustimo v sprehod skozi trgovino z oblačili in tesnimi ulicami, že na prvi lokaciji pa poberemo pištolo in pokosimo svojega prvega zombija. Za razliko od Resident Evila se zgodba dogaja tule leta 1996 in to nekje na severu Evrope, ljudje pa se v nemrtve niso spremenili zaradi virusa, ampak neke skrivnostne megle.

Seveda stvar po spoliranosti in proračunu niti približno ne more konkurirati novejšim Resident Evilom, vendar pa kljub temu je nekaj posebnega na teh statičnih kamerah, saj te hitro prevzamejo občutki nostalgije na starejše igre. Grafično zadeva niti ni pretirano slaba, so pa animacije mestoma malce smešne in so videti nedokončane.

Echoes of the Living naj bi izšel v zadnji četrtini 2023 in to samo za PC. Upamo, da razvijalcu uspe njihov pionirski projekt, saj so v preteklosti že napovedali igro Residence of Evil: VIGIL, a je bil nato razvoj tega naslova preklican.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime