Eden največjih modov za originalni Deus Ex dobil zajetno posodobitev

Morda še vedno potrpežljivo čakate na Deus Ex? No, verjetno se boste še načakali, saj si pravice do franšize lasti švedski založnik Embracer Group, ta pa se je znašel v večjih finančnih škripcih, tako da kdo ve, če je novo poglavje franšize še vedno v aktivnem razvoju ali pa je bilo preklicano.

Nam pa nihče ne more vzeti vseh tistih iger, ki so že zunaj in med njimi največjo slavo uživa tisti prvi Deus Ex, ki je igralce odpihnil leta 2000 in še dobrih 20 let kasneje navdušuje s svojo idejo odprtega pristopa do raznih misij in igralnih situacij. Nič čudnega potem, da je izvirna igra od svojega izida dobila cel kup večjih modifikacij, ena večjih od njih pa je pred kratkim dobila ogromno posodobitev, kar služi tudi za odličen izgovor, da se lotite ponovnega preigravanja prvega dela.

Govora je o modu The Nameless Mod iz leta 2009, ki v pogonu prvega Deus Exa predstavi povsem novo kampanjo, ta pa v bistvu služi kot neuradno nadaljevanje prvega dela, ki smo ga nato sicer doživeli v uradni obliki Invisible War, a pristaši Deus Exa se strinjajo, da je The Nameless Mod skupno gledano boljša izkušnja.

Kakor pa je bil originalni mod dober, je imel svoje napake, te pa zdaj po 14 letih poskuša odpraviti naslednja verzija moda, ki jo najdemo pod oznako The Nameless Mod 2.0 oziroma TNM 2.0.

Nadgrajena verzija doda cel kup sprememb, a največje se tičejo predelanih stopenj, ki so bile v originalu malce slabo zastavljene, kar je bilo popravljeno v verziji 2.0. Prenovo je doživelo vseh 58 stopenj, tako da se lahko zdaj skozi vsako od njih sprehodite na več možnih načinov, igra pa zdaj upošteva vaš pristop, ki je lahko bojevit ali pa skrivalniški. Legitimna sta oba, a vsak od njiju bo ponujal svoje lastne izzive.

Poleg prenovljene okolice so razvijalci dodali še dve skrivni stopnji in eno, ki po njihovih besedah “ni tako skrita”. V nekatere stopnje so bile dodane povsem nove stranske misije, vse to pa dopolni seznam odpravljenih hroščev, ki so se več kot desetletje izogibali deratizaciji.

The Nameless Mod 2.0 za igranje zahteva namestitev originalne igre in ločene modifikacije Deus Ex: Revision, ki je nekakšna predelava originala, z modernejšo grafično podobo in svojim seznamom igralnih novitet. Mod si lahko nato prenesete preko Steamove delavnice Workshop, tule pa najdete tudi podrobna navodila namestitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime