Final Fantasy 7 Rebirth dobil datum izida

Drugi del sage Final Fantasy 7, ki je v predelani obliki prvega dela zaživela leta 2020, bomo podoživeli v začetku naslednjega leta. Založnik Square Enix je dolgo skrival, kaj vse bo s sabo prinesel drugi del in kako se bo ta sploh imenoval, a poleti smo končno dobili vpogled v Final Fantasy 7 Rebirth, založnik pa je na včerajšnji predstavitvi PlayStation State of Play pokazal nov in presneto obsežen igralni napovednik.

Sam nisem originala nikoli preigral, tako da niti ne vem, kako zvesto dogodki v napovedniku sledijo tistim, ki smo jih gledali leta 1997. Zato lahko samo primerjam stvari s tistimi, ki smo jih videli v uvodnem poglavju leta 2020 in po tej plati je Rebirth presneto impresiven.

Drugi del nas bo preselil iz mesta Midgar in že v videu lahko vidimo precej bolj odprt in predvsem zeleno obarvan svet. Po novem bomo lahko zajahali Chocoboja, ki bo priročno sredstvo za prečkanje vseh teh širnih planjav, zdi pa se, da bo Rebirth vseboval veliko več obstranskih aktivnosti kot pa prvi del. Samo v napovedniku lahko vidimo dirkanje s Chocoboji, sodelovanje v pretepanju mini robotskih igrač in nekakšno preganjanje z motorji – slednje je bilo prisotno tudi v prvem poglavju, le da se tule zdi kot nekakšno tekmovanje.

Spektakularnosti prav tako ne bo manjkalo, saj se nam bodo nasproti postavili čudovito izrisani šefi, ki nas bodo verjetno lahko izničili z enim samim udarcem, večkrat pa se bomo srečali tudi z našim ultimativnim nasprotnikom Sepirothom, ki nam bo tudi tokrat poskušal prekrižati načrte.

Final Fantasy 7 Rebirth izide 29. februarja 2024 za PlayStation 5, a tokrat naj bi bil ekskluziven tej konzoli samo za tri mesece, kar pomeni, da se zna že konec maja preseliti na PC in morda tudi konzolo Xbox Series X. Prednaročila so že na voljo in tule je Square Enix spočel zanimivo akcijo. Znotraj Sonyjeve trgovine si lahko privoščite prednaročilo Rebirtha po ceni 79,99 €, a bolj priporočljiv je nakup paketa Twin Pack, ki prav tako stane 79,99 €, le da v tem prejmete še kopijo prvega dela Final Fantasy 7, skupaj z njegovim dodatkom Intergrade, dostop do prve igre pa dobite takoj po opravljen prednaročilu. Ta cena naj bi veljala samo do 28. februarja in bo po tem datumu skočila na 99,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime