Letos nas čaka preigravanje še enega RPG-ja, tokrat postapokaliptičnega

Razvijalci iger še naprej neusmiljeno tolčejo po nas z dostavo novih igralnih izkušenj. V zadnjih mesecih so predvsem na udaru RPG-ji, ki zahtevajo desetine, če ne celo stotine ur preigravanj in situacija se ne bo kmalu umirila. Nekateri so še vedno sredi avanture znotraj igre Baldur’s Gate 3, medtem pa je izšel Starfield, medtem ko čez nekaj dni izide dodatek za Cyberpunk 2077, ki bo zraven dobil še tako obsežno posodobitev, da se v bistvu splača ponovno preigrati še osnovno kampanjo.

Decembra se bomo nato pozabavali v RPG-ju Warhammer 40.000: Rogue Trader, včeraj pa je razvijalec Drop Bear Bytes napovedal, da se namerava še on vriniti v vse to igranje vlog, saj bo še letos izšel njihov pionirski projekt Broken Roads.

Stvar je v novem napovedniku videti presneto impresivno, saj se bo igranje izvajalo iz ptičje perspektive, šlo pa bo zgodbo, ki bo povedana znotraj post-apokaliptične Avstralije. Zaradi tega Broken Roads spominja na Fallout, grafična podoba pa na nekakšno mešanico Telltalovih avantur The Walking Dead in še enega RPG-ja Disco Elysiuma.

Po slednjem bo igra povzela tudi podajanje zgodbe, saj bomo gledali v veliko političnih entitet, naše odločitve pa bodo vplivale na naš “moralni kompas”, ta pa bo razdeljen na utilitarizem, nihilizem, makiavelizem in humanizem.

Poleg dialogov nas čaka veliko raziskovanja sveta in seveda bojevanja, med napredovanjem zgodbe pa bomo nabrali lepo četico bojevnikov, ki se bodo nato pretepali v strateškem poteznem načinu.

Vse skupaj je slišati močno vzpodbudno, Broken Roads pa nas bo zabaval na PC-ju ter konzolah Xbox One in Xbox Series X od 14. novembra dalje. Drop Bear Bytes pravi, da so v izdelavi tudi verzije za konzole PlayStation 4 in 5 ter za Nintendo Switch, a te pridejo nekoliko kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime