Nintendo najavil predelavo igre Paper Mario: The Thousand-Year Door

Konzola Nintendo Switch se počasi poslavlja, saj naj bi Nintendo že naslednje leto najavil njenega naslednika. Vendar bo do takrat treba razviti še nekaj naslovov, ki bodo pridodali tisto finančno injekcijo, ki jo založniki potrebujejo za takšen prehod.

In Nintendo se je odločil za te namene spočeti nekaj predelav, ki bodo v novo grafično preobleko prestavile nekatere klasike iz njihovega obširnega kataloga. Konec leta pričakujemo predelavo igre Super Mario RPG, naslednje leto pa se bomo pozabavali v grafično nadgrajenemu Luigi’s Mansion 2 HD.

Na včerajšnji predstavitvi Nintendo Direct pa je japonski založnik za sam konec prihranil napoved še ene prenove. V bolj moderno podobo bo prestavljena igra Paper Mario: The Thousand-Year Door, ki je originalno izšla leta 2004 za konzolo GameCube in je ena izmed mnogih iger znotraj serije Paper Mario, a igralci se strinjajo, da je The Thousand-Year Door najboljši del te sage.

Napovednik predelave je izjemno prisrčen. Original je, zahvaljujoč unikatni grafični podobi, še danes videti dobro. Mario in kompanija so namreč poustvarjeni iz papirja, barvita grafika pa je ravno na račun teh navidezno 2D podobic v 3D svetu preživela test časa. Predelava bo predelala teksture in vse skupaj obarvala z višjo ločljivostjo in na koncu je videti, kot da res gledamo v like iz kolaža, ki jih naokoli premika neka nevidna roka.

V Paper Mario: The Thousand-Year Door bo v glavni vlogi zopet nastopal Mario, vendar pa to ne bo platformščina, po katerih je znan ta modro-rdeči vodovodar. The Thousand-Year Door namreč omogoča še tipične RPG prvine kot je nabiranje kompanjonov, gledanje dialogov in pretepanje skozi potezni boj, ki se odvija na prav posebnem odru, pri bitkah pa bo treba tudi upoštevati naše pravočasne reakcije na sovražnikov udarce.

Paper Mario: The Thousand-Year Door nima trdno začrtanega datuma izida, saj je Nintendo izdal zgolj letnico rojstva, ki se bo zgodilo enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime