Prve tri Tomb Raider igre naslednje leto dobivajo predelave

O Tomb Raiderju smo nazadnje pisali v začetku avgusta, ko nas je navdušil mod, ki v originalno igro vpelje ray tracing osvetljevanje. Takrat se nismo čudili samo nad lepo podobo, ampak tudi igralnimi segmenti, ki so bili preprosti, a v srži je ta prečiščena formula ponujala ogromno nalezljive zabave: tule je soba, zdaj pa poskušaj preko plezanja in skakanja doseči neko oddaljeno platformo. Nobenega nabiranja surovin, nadgrajevanja orožja in gledanja dolgih vmesnih sekvenc: poudarek je samo na platformskem igranju občasni strelski akciji, zaradi česar smo sploh imeli radi te prve Tomb Raiderje.

No, nekdo je pri založniku Embracerju poslušal, saj smo na včerajšnji Nintendo konferenci Direct dobili presenetljivo napoved predelav prvih treh Tomb Raiderjev, ki jih bomo lahko preigravali v novem paketu Tomb Raider I-III Remastered.

Čaka nas torej prenovljena verzija izvirne trilogije avantur Lare Croft, skupaj z dodatki The Unfinished Business, The Gold Mask in The Lost Artifact. Grafično stvar sicer ni popolna predelava, saj se vidijo ostanki preteklosti, a podoba je vseeno bila znatno nadgrajena, saj bomo gledali v novo osvetlitev in nadgrajene teksture. Če vam nova grafika morda ne bo ustrezala in si boste še vedno zaželeli gledati v Larine trikotne joške, potem boste veseli funkcije instantnega preklapljanja med staro in novo podobo in to samo preko stiska ene same tipke.

Za predelavo bo poskrbel studio Aspyr, ki bo poleg grafične nadgradnje predstavil tudi bolj moderen sistem nadzora. Lara se tako ne bo več obračala kot tank in jo bomo tako malce lažje prepeljali skozi tiste ovire, ki zahtevajo bolj natančne nadzor. Seveda bo tudi ta sistem kontrol opcijski, tako da boste lahko še vedno poprijeli za izvirno izkušnjo če si boste zaželeli povsem neokrnjene izkušnje originala.

Tomb Raider I-III Remastered je bil sicer napovedan na Nintendovi konferenci, a bo paket iger 14. februarja 2024 poleg konzole Switch ugledal tudi izid na PC-ju ter konzolah PlayStation 4 in 5 ter Xbox One in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime