Counter-Strike 2 najverjetneje izide v sredo

Razvijalec Valve je Counter-Strike 2 napovedal brez kakšne resne oglaševalske kampanje, saj je v bistvu ne potrebuje. Tako razvijalec kot tudi franšiza Counter-Strike sta tako pomembni imeni, da je dovolj že ena objava preko družabnih omrežij in igričarski svet pade v ekstazo, reklamo pa nato naredijo igralci sami.

Counter-Strike 2 oziroma CS2 je že nekaj časa v zaprtem testiranju, Valve pa je že nekaj mesecev nazaj napovedal, da bo končna verzija prišla enkrat poleti, kakšnega bolj trdega datuma pa niso želeli postaviti. Stopili smo že praktično v jesen, temperature so padle, razvijalec pa je še kar vztrajal pri zaprtem testiranju. Igralci so tako postali zaskrbljeni, da niso bile morda poletne obljube malce prezgodnje in tudi pri nas so vzbrstele skrbi, saj smo že dolgo nazaj napovedali svoj lastni POP-UP turnir ravno iz igre CS2, a smo čakali, da stvar skoči iz bete.

No, zdi se, da so bile skrbi odveč in Valve bo očitno držal svojo obljubo, saj je uradni X račun CS2 na X-u včeraj objavil preprosto vprašanje: “Kaj počnete naslednjo sredo?”. To sicer ni uradna potrditev izida, a kaj drugega bi lahko ta stavek pomenil kot pa končni izid igre Counter-Strike 2, ki bo na voljo vsem in ne samo izbranim povabljencem? No, obljuba je malce prelomljena, saj je 23. septembra zadnji poletni dan, tako da bo igra tehnično izšla jeseni in ne poleti.

Da se bliža izid je bilo sicer jasno že konec prejšnjega meseca, ko je Valve pojasnil, da so začeli vabiti v igranje karseda veliko igralcev, ki so izpolnjevali pogoje za igranje bete. Vabila so tako začeli dobivati praktično vsi, ki se jim je dalo izpolniti zahteve in ne samo neki izbranci, zatorej je bilo logično, da je končni izid praktično pred vrati.

In tako se zdi, da smo zdaj prišli do zadnje postaje, tako da si 27. septembra pripravite čas za skok v eno najbolj igranih večigralskih računalniških iger vseh časov. CS2 bo za igranje povsem brezplačen, vsi lastniki originala Counter-Strike: Global Offensive pa boste obdržali vse nabrane zaklade, igra pa se bo v vaši Steam knjižnici samodejno pretvorila v CS2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime