Bolj malo ljudi je šlo gledati Expendables 4

Film Expendables 4, pri nas bolj znan pod naslovom Plačanci 4, je po mnogih letih nov vnos v to franšizo. Stvar je imela sicer njega dni dobro idejo, saj se je Sylvester Stallone spomnil, da bi bilo nemara gledalcem zanimivo na enem mestu videti največje zvezde akcijskih filmov iz osemdesetih in devetdesetih. V bistvu sta bila prva dva filma za marsikakšnega starega mačka sanjska kombinacija testosteron in mišic, ki jih je spremljal med odraščanjem, nakar se je s kolegi vedno prepiral, kdo bi zmagal v obračunu med Rockyjem in Johnom McClanom.

Vendar pa je Stallone pretiraval, saj je iz Plačancev nameraval razviti franšizo, ki bi izdala cel kup poglavij, medtem ko gledalcem ni bilo do tega, da bi šli večkrat skozi obujanje spominov, zraven pa trpeli zanič spisan scenarij. Vsak del je tako pri prvem vikendu predvajanja zabeležil manjši dobiček: prvi del je pri Američanih izkupil 34,8 milijona dolarjev, medtem ko je drugi del prinesel 28,5 milijona zelencev.

Tretji del iz leta 2014 je priskrbel samo 15,8 milijona dobička, kar je bil dovolj velik upad, da je moral tudi Stallone dvigniti roke nad vsem skupaj, a želja po četrtem delu ni nikoli usahnila. Skoraj 10 let kasneje se je na platnih rodil Expendables 4 oziroma Expend4bles oziroma Plačanci 4 oziroma Plač4nci, ki pa je v prvem vikendu prinesel borih 8,3 milijona dolarjev.

Kritiki nad rezultati niti niso preveč presenečeni, saj imajo novi Plačanci na Rotten Tomatoes oceno 14 %, čeprav so gledalci zadevi podarili presenetljivo visokih 70 %. Film se je slabo obnesel tudi na IMDb-ju, kjer se ponaša z oceno 5,2/10.

Tudi mi smo imeli slabe občutke glede tega filma, porodili pa so se že ob prvem napovedniku. Ko moraš v svoj film kot nekakšno zvezdo predstave tlačiti Curtis “50 Cent” Jacksona, ki nikoli ni bil znan kot nek akcijski heroj in smo se njegovim nastopom v preteklosti bolj kot ne posmehovali, potem je jasno, da ima tvoj film velike probleme. Poleg Jacksona je bila v ospredje porinjena še Megan Fox, ki pač v redu zgleda, to pa je tudi vse kar zna ponuditi na filmskem platnu.

Slaba gledanost Plačancev je še toliko bolj izpostavljena, saj trenutno v kinih niti nimamo neke hude ponudbe, zaradi stavkanja Hollywooda pa prihajajoči meseci niso preveč obetavni. Expandables 4 ni znal izkoristiti te praznine, zaradi česar verjetno petega dela ne bomo videli nikoli, saj si Stallone in kompanija zaradi svoje starosti ne morejo več privoščiti 10-letne pavze do naslednjega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime