Red Dead Redemption 2 baje prihaja na Nintendo Switch

Komisija za starostno oznako iger je zopet očitno predčasno izdala nastajajoča predelavo iz franšize Red Dead Redemption. Za prvi del je bila krivec korejska komisija, ki je razkrila informacije o predelavi prvega dela, nakar so se te izkazale za pravilne, upanja igralcev pa so bila poteptana, saj je originalni Red Dead Redemption v rahlo nadgrajeni obliki izšel samo za konzoli PlayStation 4 in Nintendo Switch, medtem ko je PC igralcem pokazal iztegnjen sredinec.

Zdaj je na vrsto prišla brazilska komisija, ki je na svoji strani objavila nov zapis glede igre Red Dead Redemption 2, ta pa bo po novem izšla za… Nintendo Switch? Rockstar je zopet naredil nekaj čisto obratnega kar so pričakovali igralci in namesto da bi spočel nadgrajeno verzijo za aktualno verzijo konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, ki bi omogočala igranje pri višjih ločljivostih in 60 sličicah na sekundo, se je očitno raje odločil zadevo prenesti na Nintendo Switch, s to potezo pa igralcih sprožil veliko začudenega praskanja po glavi.

Red Dead Redemption 2 namreč velja za grafično zahteven naslov, zato se veliko igralcev sprašuje, kako je Rockstarju zadevo uspelo prilagoditi šibki strojni konfiguraciji Nintendo Switcha, ki bo naslednje leto bržkone dobil naslednika.

Seveda ni nemogoče, da zadeve Switch ne bi mogel poganjati, a vprašanje ostaja, v kakšni obliki bo igra prispela na te sisteme. Ena opcija je degradiranje grafične podobe v stilu nedavno izdanega naslova Mortal Kombat 1, ki pa je bil zaradi grafike na Nintendovi konzoli deležen veliko posmehovanja.

Druga možnost pa je izdaja igre preko oblaka, tako da igra ne bi zares sploh tekla na Switchu, ampak bi jo na tej napravi pretakali preko interneta, medtem ko bi za obratovanje poskrbela močnejša konfiguracija znotraj Nintenda. A zdi se, da tole ne bo oblačni naslov, saj komentarji na spletnem forumu ResetEra pravijo, da takšne “oblačne” izdaje iger ne dobijo ločenih zapisov, prav tako ta Nintendova storitev preko oblaka v Braziliji sploh ne deluje.

Tako da se zdi, da bomo res dobili Red Dead Redemption 2 za Nintendo Switch in zanimivo bo videti, kakšen bo končni rezultat digitalne magije, ki jo je moral opraviti Rockstar, da je zadevo pripravil za delovanje na tem sistemu. Čakamo na neko uradno napoved, ki se zna zgoditi že zelo kmalu, saj navadno po takšnih zapisih pri komisijah izid ni preveč daleč.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime