Final Fantasy 7: Ever Crisis prihaja na Steam

Morda ste ob tem naslovu čudno pogledali in se vprašali: “A ni ta igra že zdavnaj prišla na PC?”. No, vsaj ob tej napovedi iz strani založnika Square Enix sem si takšno vprašanje sam. Vendar pa to ne drži, saj je na PC in konzole prišla predelava igre Final Fantasy 7: Crisis Core, Ever Crisis pa je povsem ločen naslov, ki je nekaj dni nazaj izšel za telefone, založnik pa je včeraj napovedal, da ga namerava prenesti tudi na Steam.

Ever Crisis je štorijalno malce čudna zadeva, saj je nekakšna mešanica dogodkov, ki so se pripetili v izvirnem Final Fantasy 7 iz leta 1997, zraven pa so primešani še dogodki iz filma Advent Children ter ločenih naslovov Before Crisis, Crisis Core in Dirge of Cerberus. Skratka, to je veliko vsebine, zato ni nič čudnega, da namerava Square Enix stvari dodajati postopoma v obliki novih epizod.

Ker je to mobilni naslov je notri tudi veliko mikrotransakcij, ki se v svetu takšnih brezplačnih iger imenujejo “gatcha” mehanike. To pomeni, da vam igra pri napredovanju postavlja umetne ovire, ki otežujejo igranje, razen če na široko odprete denarnice in dokupite kristalčke in podobne bedarije, ki vam nato dejansko omogočijo igranje.

Zanimivo bo videti, če se bodo “gatcha” mehanike preselile v Steam različico ali pa bomo nemara tam dobili neko normalno igro, ki jo bomo pač kupili po neki ceni, kar bo nato iz tega izdelka naredilo dejansko stvar, ki jo je vredno preigrati. Kdo ve, saj datum izida še ni znan, zato je nemara bolj pametno počakati na drugi del predelave sedmega poglavja Rebirth, ki izide 29. februarja 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime