Bethesda včeraj prikrito izdala novo Elder Scrolls igro, a samo za telefone

Očitno naslednji Elder Scrolls ni bil tako daleč, kot pa smo mislili, saj smo ga glede na vse informacije do sedaj začrtali za enkrat v 2028, medtem pa nas je razvijalec Bethesda presenetil in včeraj brez predhodnega obvestila izdal povsem novo Elder Scrolls igro.

Ta resda ni že dolgo pričakovani šesti del franšize, ampak The Elder Scrolls: Castles – manjši naslov, ki je trenutno na voljo samo na Android napravah.

Castles je skočil v sistem Early Access, tako da igra očitno še ni povsem dokončana, stvar pa je videti kot nekakšna različica igre Fallout: Shelter, ki je leta 2015 prav tako izšla najprej za telefone in tablice, stvar pa je bila tako uspešna, da je bila kasneje predelana tudi za PC in konzole.

Castles se tudi igra podobno kot Shelter. Igranje nadzorujejo iz strani gledanega pogleda, pred sabo pa imamo graščino, ki vsebuje različne sobane, te pa je treba popolniti z raznimi pomembnimi stvarmi, ki so nujne za uspešno obratovanje grajskega življenja, saj vladarji potrebujejo udobne blazine na svojih prestolih in kovačija zahteva dobro peč, saj brez nje vojske ne bodo dobile zahtevanih mečev in lokov.

Bojevanje je videti potezno, med igranjem pa nas bodo zabavale tudi vmesne sekvence, tako da Castles že zdaj vsebuje nekaj zgodbe, ki bo prav prišla za vse tiste ljubitelje bogate zgodovine Elder Scrollsov.

To ni edini Elder Scrolls, ki ga je Bethesda izdala za mobilne naprave. Leta 2017 smo dobili igro s kartami The Elder Scrolls: Legends, nakar smo v 2020 skočili še v igro The Elder Scrolls: Blades.

Za razliko od igre Fallout: Shelter, ki je bila najprej na voljo samo za iOS sisteme in je šele kasneje prispela na Android, se je pri Castles zgodilo ravno obratno, tako da verzijo za Android najdete tukaj, medtem ko o iOS inačici zaenkrat ni znanega še nič.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime