Dying Light 2 bo končno dobil strelna orožja, zraven pa še cel kup dobrodošlih sprememb

Razvijalec Techland je svojim oboževalcem nedavno predstavil svoje načrte glede nadaljnjega razvoja igre Dying Light 2, ki se je že večkrat zapletla v težave. Drugi del zombie klavščine je namreč imel ob izidu nekaj težav z optimizacijo, a igralci so bili še bolj razočarani nad manjkajočimi igralnimi mehanikami, ki jih je ponujal original.

Techland se je hitro spravil delati popravke, nakar je izdal en podpovprečni plačljivi DLC, ki je bil v bistvu samo arena, kjer smo se lahko pretepali proti drugim, k temu pa je dodal še mikrotransakcije, ki so razjezile praktično vse.

Zato se razvijalec poskuša vsaj malo odkupiti preko predstavitve planov za prihodnost tega naslova in treba je reči, da imajo v glavah kar nekaj brihtnih idej. V bistvu bi večina njih morala biti prisotna znotraj igre že ob njenem izidu, a bolje pozno kot nikoli, zato se zna Dying Light 2 tekom naslednjih mesecev spremeniti v nekaj, kar bo prijalo tudi trdojedernim oboževalcem originala.

Morda najbolj pomembna pridobitev med vsemi naštetimi je vpeljava strelnih orožij, ki smo jih imeli v enki, medtem ko so ta v drugem poglavju skrivnostno izginila. Mislim, da nam drugi del sicer postreže z nekim razlogom, zakaj jih ni nikjer na spregled, a roko na srce je štorija bila tako nezanimiva, da sem na njega preprosto pozabil. V zgornjem videu lahko vidimo nekaj streljanja preko pištole, a zdi se, da je to nekakšen zgodnji model orožja, saj se ta spolirana pokalica stilsko ne ujema z drugimi orožji od blizu, ki jih skupaj drži lepilni trak.

Ko smo že pri teh orožjih, končno jih bomo lahko tudi popravljali, tista nepotrebna pa na enostaven način razgradili. Do sedaj namreč teh možnosti sploh nismo imeli, kar je bil velik minus, še posebej če si skupaj končno spravil orožje, ki ti res odgovarja, a z vsakim udarcem ti je zadaj gorela misel, da orožje uničuješ in da bo kmalu postalo popolnoma nekoristno.

Potem so tu še drugi manjši in večji dodatki. Čakajo nas nove variante obstoječih sovražnikov, ko pa bomo bandite spravili v onostranstvo, bomo lahko dejansko izmaknili njihova orožja iz tal. Potem je tu nova težavnost Nightmare, nova orožja kot so noži in halebarda, v igro pa se vrača dvojec Tolga in Fatini, ki sta nam naloge podajala v originalu.

Skratka, kar nekaj pomembnih posodobitev nas čaka, a na žalost Techland ni izdal kakšnega datuma izida, tako da lahko pričakujete, da boste te stvari dobivali postopoma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime