20 let po izidu igralci še vedno odkrivajo nove skrivnosti znotraj igre Silent Hill 3

Maja letos smo praznovali 20. rojstni dan ene najboljših atmosferičnih grozljivk Silent Hill 3. Tretji del te popularne franšize je v analih zgodovine bil večkrat spregledan, saj sta veliko bolj popularna prvi del, ki je to serijo započel in igralcem prvič predstavil preživetveno grozljivko, ki se ne vrti samo okoli zombijev in drugi del, ki nam je pričaral res tragično in globoko povest protagonista Jamesa Sunderlanda.

Sam sem veliko oboževalec vseh štirih delov, ki jih je na začetku drugega tisočletja spočel zdaj pokojni razvijalec Team Silent in tudi za tretji del gojim veliko ljubezni. Še danes se spomnim enega dela iz igre, ki se zgodi na začetku, v njem pa vidimo junakinjo Heather, ki se vozi v avtu z detektivom Douglasom in leta 2003 sem bil odpihnjen nad vizualno prezentacijo, ki je še danes videti impresivna in si jo lahko ogledate v zgornjem video oknu.

Igra je, tako kot je bilo to v primeru drugega dela, vsebovala cel kup skrivnosti in podrobnosti, ki so jih igralci nato odkrivali še leta. Ena od teh je bila razkrita nedavno, saj je nek uporabnik X-a odklenil kamero in se na ta način sprehodil skozi stopnjo na način, ki ga igralec ne more izvesti, pri tem pa je naletel na sila zanimivo podrobnost.

Preiskana stopnja se nahaja na lokaciji Hilltop Center, to pa Heather obišče na začetku, v eni sobi pa naleti na banjo, ki ji odpre pipo, ta pa nato banjo napolni s krvjo, s tem pa Heather sproži tudi prehod v alternativno dimenzijo Otherworld, ki s sabo prinese kreature iz najhujših nočnih mor.

Ta banja je hudo zanimiva, saj če odklenemo kamero lahko vidimo, da je iz nje napeljana cev, ta pa vodi vse do trupla, ki ga najdemo ob vstopu v sobo. Iz ubogega mrtvaka vodi še ena cev, ki je napeljana do tuša, a žal tega pri igranju ne moremo sprožiti – se nam pa dobro svita, kaj bi iz njega priteklo, če bi zavrteli pipo.

Odkritje je na X-u pohvalil tudi nihče drug kot Masahiro Ito, ki je pri razvoju iger Silent Hill priskrbel dizajn in ideje, ki se lahko izrodijo iz najbolj pokvarjenih kotičkov človeškega uma. Ito je tisti, ki je zasnoval slavnega Pyramid Heada iz Silent Hill 2, pri primeru te banje pa se je pohvalil, da je sam zasnoval to sobo in da je končno nekdo našel to skrivnost, ki je bila očitno nerazkrita dolgih 20 let.

Morda se komu ne zdi ta stvar sploh vredna omembe, a po drugi strani kaže na ljubezen in zagnanost, ki jo je takrat razvijalec Team Silent gojil do te franšize. Kljub temu, da brez moddanja nihče ne bi odkril teh cevi, se je nekdo potrudil in za njih ustvaril 3D model ter tako še poglobil igralno izkušnjo in svet, ki že tako prekipeva s podrobnostmi.

Pravi kriminal je torej dejstvo, da Silent Hill 3 lahko dandanes igramo samo preko ostarelih konzol ali pa se poslužimo emulatorjev. Igra namreč ni na voljo na digitalnih servisih in čeprav je založnik Konami na GOG porinil četrti del, predhodniki te sreče niso imeli.

Franšiza Silent Hill se te dni sicer zopet prebuja. Konami je napovedal cel kup novih projektov in med njimi bo obnovo dobil tudi drugi del. A te originalne igre bi si definitivno zaslužile več spoštovanja, saj gre za resnično legendarne izdelke, ki bi ob digitalnih izdajah zagotovo našle nove navdušene igralce.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime