Dejansko delajo povsem novo Commandos igro

Serija taktičnih strategij Commandos nas je zabavala v začetku drugega tisočletja in je bila izjemno popularna tudi v Sloveniji. Igralci so takrat dobili že sicer celo poplavo iger, ki so se dogajale v obdobju 2. svetovne vojne, a Commandos je vseeno odstopal od konkurence in to predvsem po svoji težavnosti. Igra nam je namreč v roke ponudila skupino izurjenih specialcev, vsak od njih pa je imel svoje talente, nakar smo se morali spraviti v smukanje skozi vrste nemških vojakov, vsaka napaka pa je pripeljala do alarma, čemur je hitro sledila naša smrt.

Ta zvrst iger je v zadnjem desetletju praktično izumrla, a jo je nato obudil razvijalec Mimimi Games in to preko iger Shadow Tactics in Desperados 3. Ravno ko se je zdelo, da zna ta žanr dobiti nekakšen manjši preporod je Mimimi Games naznanil, da ima dovolj igričarske industrije in da bo kmalu zaprl svoja vrata.

Oboževalci taktičnih strategij so zopet ostali brez vsebine, a ne za dolgo. Založnik Kalypso Media je namreč leta 2018 odkupil pravice za ime Commandos in nato je spočel predelavi drugega in tretjega dela, zdaj pa je najavil povsem frišen naslov, imenovan Commandos Origins.

Že glede na ime vam je lahko jasno, da bomo tokrat gledali v nekakšen preddel in tako bomo ugledali začetke junakov, ki smo jih spoznali skozi preigravanje prvih delov ti pa so Jack O’Hara (The Green Beret), Francis T. Woolridge (The Sniper), James Blackwood (The Marine), Samuel Brooklyn (The Driver), Thomas Hancock (The Sapper), Rene Duchamp (The Spy) in Paul Toledo (The Thief). V napovedniku ni nikjer videti zapeljivke Natashe Nikochevski in psa Whiskeyja, a morda razvijalec ni želel vsega razkriti takoj.

Zgodba nas bo popeljala skozi vse tiste največje teatre 2. svetovne vojne, tako da bomo podrobno raziskali Evropo, skočili pa bomo tudi v Afriko in se tam zoperstavili Rommelu. Napovednik sicer ne predstavi igralnih segmentov, a seveda lahko že zdaj pričakujemo visoko težavnost in taktično usmerjenost igre, saj drugače njena izdelava, ki je več kot očitno namenjena privržencem te serije in žanra, ne bi imela smisla. Potrjeno je bilo tudi sodelovalno igranje med dvema igralcema, kar za takšno zvrst iger dejansko ima nek smisel.

Na Commandos: Origins dela razvijalec Claymore Game Studios, saj je originalni studio Pyro Studios propadel leta 2017. Igra izide enkrat v 2024 in sicer za PC ter konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, preko servisa Game Pass pa jo bo moč igrati že na dan izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Potrjeno je bilo tudi sodelovalno igranje med dvema igralcema, kar za takšno zvrst iger dejansko ima nek smisel.
    Take my money. Hvala za info.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime