Razvijalec Telltale naj bi odpustil večino ekipe

Razvijalec Telltale Games je znano ime igričarske industrije, saj je v njej prisotno že dolgo in je med svojim obstojem zabeležilo visoke vzpone in grde padce. Razvijalec se je proslavil na račun svojih avantur, njihov najbolj popularen izdelek pa je bila serija iger The Walking Dead, ki je igralce s svojo 1. sezono naravnost odpihnila, uspeh pa je šel razvijalcu v glavo zato so začeli najemati drage licence in po njih ustvarjati avanture, prodaja pa je šla zaradi nasičenosti trga čedalje bolj navzdol, dokler Telltale ni čez noč razglasil bankrota in zaprl svoja vrata.

In jih nato spet odprl leta 2019 pod istim imenom in se spravil delati dve novi igri. Prva od teh je bila narejena po knjižni in televizijski seriji The Expanse, nakar so vse moči usmerili v kovanje igre The Wolf Among Us 2, ki jo nekateri pričakujemo vse od izida odličnega prvenca iz leta 2013. A kdo ve, če bomo stvar res kdaj ugledali, saj so se včeraj pojavile novice, da se pri razvijalcu ukvarjajo z velikimi finančnimi problemi.

Da nekaj tam ne štima je prvi včeraj najavil Jonah Huang, ki je eden od tiste Telltalove stare garde in je preživel zapiranje in ponovno odpiranje tega studia. Jonah je zapisal, da je razvijalec že prejšnji mesec razpustil večino ekipe, ki je bila že tako majhna in da je status projektov kot je The Wolf Among Us morda ogrožen, a več ni smel zapisati zaradi pogodbe o nerazkrivanju zaupnih podatkov.

Z razvijalcem je nato v kontakt stopil Eurogamer in Telltale je potrdil, da so podjetje res prizadela odpuščanja in da je bila odločitev težka ter da poskušajo vsakemu prizadetemu delavcu preko finančnih bonusov olajšati prehod na trg brezposelnosti. K temu so dodali, da so vsi projekti še vedno v izdelavi in da ni bil noben od njih preklican, a da več informacij trenutno ne morejo deliti.

Telltale Games je samo dva meseca nazaj nabavil ločenega razvijalca Flavourworks in morda to ni bila ravno pametno odločitev za nobenega od njiju. Wolf Among Us 2 je bil sprva začrtan za letos, vendar pa ga je razvijalec že marca zamaknil v 2024, saj ni želel preobremeniti vseh svojih delavcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime