Igre založnika Activision Blizzard na Game Pass prihajajo šele enkrat naslednje leto

Microsoft si je po dolgotrajni bitki na sodiščih in svetih zaobljubah glede deljenja iger na konkurenčne igričarske pretočne servise vendarle izboril pravico do nakupa založnika Activision Blizzarda. Nekateri igralci, še posebej privrženci konzole Xbox, so bili ob tej novici navdušeni, drugi spet malo manj, saj združevanje založnikov in zmanjševanje konkurenčnosti ponudbe nikoli ni dobra novica za končnega uporabnika.

Po vseh naporih je kupčija zdaj skorajda zaključena in Microsoft v bistvu samo še čaka odločitev komisije iz Združenega kraljestva (CMA), ki je sprožila veliko valov, ko je blokirala nakup, a zdaj so se očitno premislili in 13. oktobra naj bi tudi oni odobrili prevzem, nakar bodo znotraj Microsoftovih pisarn pokali šampanjci.

Vendar pa ste se ušteli če ste mislili, da bomo že kar oktobra na servisu Game Pass naenkrat dobili celotno ponudbo Activision Blizzarda, v katero je všteta tudi celotna franšiza Call of Duty. Uradni račun na X-u je zapisal, da so navdušeni nad vsemi pričakovanji glede prihajajoče igre Call of Duty: Modern Warfare 3, a da tega naslova, skupaj z igro Diablo 4, letos ne nameravajo izdati na Game Passu.

K temu so še dodali, da čakajo na zadnji podpis pogodbe, nakar se bo začelo sodelovanje z Xboxom, tako da pričakujejo dodajanje svojih naslovov v ponudbo Game Pass šele skozi leto 2024. Glede na besede je tudi jasno, da na servis ne bodo kar naenkrat priletele vse igre, ampak se bo ta prehod izvajal postopoma.

Kar je zanimivo, saj smo pričakovali, da bo Microsoft po vseh teh letih čakanja te stvari poskušal čim prej poriniti na Game Pass, a očitno se jim ne mudi in si bodo za te stvari vzeli svoj čas. Microsoft sicer še ni povsem brez skrbi, saj ameriški FTC še vedno načrtuje pritožbo glede prejšnje sodbe, ta odločitev pa ne bo znana vse do decembra. Če bo pritožba uspešna potem se znajo vsi načrti Microsofta porušiti, a glede na klavrni nastop FTC-ja res skoraj nihče ne verjame, da bo ta njihova še zadnja pritožba uspešna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime