5. sezona serije The Witcher naj bi bila tudi zadnja

Serija The Witcher je veljala za eno najbolj pričakovanih fantazijskih pripovedi v televizijskem formatu in pred premiero prve sezone so jo nekateri postavljali ob serije Igra prestolov. Zadeva potem ni dosegla pričakovanj in čeprav je bila 1. sezona še nekako dobra, je pri vsaki nadaljnji sezoni kvaliteta padla. Zanimivo je, da so na spletni strani Rotten Tomatoes mnenja kritikov in gledalcev ravno obratna: ko so denimo kritiki 2. sezoni skupno prisodili oceno 95 %, so ji gledalci podelili 55 %, a pri 1. sezoni je bilo ravno obratno: 68 % pri kritikih in 89 % pri občinstvu.

Oba tabora pa sta se strinjala, da je bila 3. sezona najslabša do sedaj, saj so ji kritiki prisodili še vedno visokih 78 %, gledalci pa so oceno znižali na vsega 19 %.

Kako je to nihanje kvalitete vplivalo na gledanje Netflix ne razkriva, a zdi se, da tudi ta pretočni gigant ni več preveč navdušen nad trenutnim stanjem. Njega dni so načrtovali še cel kup ločenih The Witcher projektov, ki bi jih nato povezali v neko skupno vesolje, od takrat pa se je situacija drastično umirila, saj za zdaj dela samo na novih sezonah glavne serije, medtem ko o kakšnih spinoffih ni več slišati ničesar.

In tudi glavna serija naj ne bi več dolgo trajala. Spletna stran Redanian Intelligence, ki se že dolgo bavi izključno z vsebino Witcherja in knjig, ki jih je spisal poljski pisatelj Andrzej Sapkowski, poroča, da naj bi po vseh komplikacijah stavke v Hollywoodu 4. sezona serije The Witcher snemanje začela v prvi polovici 2024, nakar naj bi po kratki pavzi skočili še v snemanje 5. sezone. Ta naj bi bila po njihovih virih tudi zadnja in naj bi v televizijsko obliko predelala knjige Baptism of Fire, Tower of the Swallow in Lady of the Lake.

5. sezon niti ni tako slab izkupiček za serijo, ki so jih z vsako sezono polzele ocene navzdol, prav tako pa snemanje ni potekalo po načrtih. V urnik je namreč posegel koronavirus, nakar se je med sabljanjem poškodoval tudi glavni igralec Henry Cavill. Ta je hlače Geralta zadnjič nataknil v aktualni 3. sezoni, medtem ko bo v naslednjih dveh njegovo vlogo prevzel Liam Hemsworth, kar bo spet razkurilo lep del oboževalcev.

Glede na novi razpored snemanja bo 4. sezona izšla šele enkrat v 2025, medtem ko bomo finale, če se vmes spet kaj ne zaplete, uzrli enkrat v 2026.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime