Nekaj dodatnih podrobnosti za Assassin’s Creed Nexus, ki prihaja na Meta Quest 2 in 3

Nova generacija VR očal Meta Quest 3 se je zdaj dodobra zasidrala med nami in medtem ko uporabniki odkrivajo vso magijo, ki jo s sabo prinese mešanje VR in AR okolic, so igralci malce postavljeni ob stran, saj manjka nekih kvalitetnih igralnih izkušenj, ki so bile včasih glavna stvar teh sistemov.

Katalog ponudbe znotraj Meta Quest 3 sicer ni majhen, vendar pa gre večinoma za igre, ki so združljive za nazaj in so delovale že na Meta Quest 2. Tako na tisto pravo prodajalko teh sistemov še čakamo in najbližja takšna bližajoča se stvar je Asgard’s Wrath 2, medtem ko se je predelava igre GTA: San Andreas izgubila neznanokam.

Tako je trenutno najbolj pričakovan naslov postal Assassin’s Creed Nexus, ki ga je založnik Ubisoft napovedal že dolgo nazaj, nakar o njem dolgo nismo slišali ničesar, potem pa se je nenadoma rodil prvi napovednik. Režiser David Votypka se je nedavno malce bolj razgovoril okoli prihajajočega naslova, ki bo očitno precej bolj interaktiven kot pa smo nazadnje domnevali.

V Nexusu bomo nadzorovali tri različne heroje: Ezia, ki se ga spomnimo iz trilogije drugega dela; Connorja, ki je nastopal v Assassin’s Creed 3 in Kassandro, ki je bila ena od dveh izbirnih herojev igre Assassin’s Creed Odyssey. Vsak od njih bo tako nastopal v svoji lastni verziji alternativne zgodovine, Ubisoft pa se je toliko potrudil, da je pred mikrofone privabil originalne glasovne igralce.

Assassin’s Creed Nexus nas ne bo samo sprehajal iz ene lokacije na drugo, ampak bomo imeli pri igranju dejansko prosto pot. Tako se bomo lahko tarč lotevali na različne načine in možno se bo zopet skriti med množico, tam pa bomo lahko kakšnemu nedolžnemu civilistu izmaknili kakšen zlatnik.

Potem je tu boj, ki bo sestavljen od sabljanja ali pa lokostrelstva, naš junak pa bo lahko udarce blokiral, jih pariral ali pa iz riti potegnil kakšno dimno bombo, ko bodo stvari postale preveč napete.

Potem je tu še raziskovanje mesta, saj ne bomo samo tekali po ulicah ampak tudi plezali. Plezanje je sicer pečat franšize Assassin’s Creed in ta del je včasih zahteval nekaj znanja in taktike, a novejši deli so ta igralni način naredili čisto preveč preprostega. Nexus bo v tem pogledu malce drugačen, saj bo treba vsaj malce načrtovati naš vzpon – upamo samo, da ne bodo pretiravali kot je to naredil Horizon Call of the Mountain, kjer si na koncu več kot polovica časa preživel med plezanjem.

Vse skupaj se sliši kot sanjski naslov za vse navdušence nad franšizo Assassin’s Creed in na igranje ne bo treba več dolgo čakati. Assassin’s Creed Nexus izide že 16. novembra za sisteme Meta Quest 2, Quest 3 in Quest Pro. Meta Quest 3 je zdaj dostopen tudi v Sloveniji, vedno pa lahko razmislite tudi o najemu teh naprav.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime