Umrl je Matthew Perry, zvezdnik serije Prijatelji

Šokantna novica v jutranjih urah prihaja iz Los Angelesa, kjer je v 54 letu starosti umrl priljubljeni igralec Matthew Perry, tega pa se najbolj spomnimo po priljubljeni televizijski seriji Prijatelji. Kot navadno se je prva do te novice dokopala spletna stran TMZ, ki je objavila, da se je igralec utopil in to na svojem domu v soseski Pacific Palisades.

Podrobnosti glede njegove smrti še prihajajo, a TMZ naj bi iz zanesljivih virov izvedel, da naj bi se Matthew vrnil v svoj dom v jutranjih urah, pred tem pa je 2 uri igral Pickleball. Nakar je svojega asistenta poslal po opravkih, ko pa se je ta vrnil je našel igralca neodzivnega znotraj jacuzzija. Brž je poklical rešilce, a žal je bilo zanj že prepozno, smrt pa je očitno prišla kot posledica srčnega zastoja in nato utopitve. TMZ še poroča, da ob njem niso našli nobenih ostankov drog, proti tem in proti alkoholu pa se je igralec boril dober del svojega življenja, a v zadnjih letih je vendarle zapustil pekel opiatov in zaživel zdravo življenje.

Matthew Perry je seveda najbolj znan po Prijateljih, a igralec je imel presneto rodovitno kariero tudi drugod, čeprav je vedno ostal zavezan komediji. V svojih zgodnjih začetkih je nastopal v epizodah serije Charles in Charge, leta 1994 pa je eksplodiral v popularnosti, ko je v seriji Prijatelji učlovečil vlogo ciničnega, a presneto zabavnega Chandlerja Binga.

Nastop v Prijateljih mu je omogočil, da je prevzem vodilno vlogo znotraj nekaterih filmov. Leta 2000 je spočel komedijo Morilec mehkega srca, nakar je skupaj z Brucom Willisom v 2004 nastopil še v nadaljevanju Vrnitev morilca mehkega srca.

V 2021 se je skupaj s soigralci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc in David Schwimmerjem vrnil v posebni epizodi serije Prijatelji, ki jo je skupaj spravil HBO Max, kjer lahko danes pogledamo vse pretekle epizode. Kljub vsem tem pretečenim letom od konca te serije je ta še vedno popularna, saj jo imajo rade tudi mlajše generacije, veliko vlogo pri temu pa je odigral Perry, saj je njegov nastop v vlogi Chandlerja preprosto neponovljiv.

Matthew Perry je nekaj dela spočel tudi znotraj igričarske in računalniške industrije. Sredi svoje največje slave je skupaj s soigralko Jennifer Aniston spočel zabavni oglas za operacijski sistem Windows 95. Na pogovorni oddaji Ellen je priznal, da ga je povsem zasvojila igra Fallout 3, nakar ga je razvijalec Obsidian Entertainment povabil, da je sodeloval pri ustvarjanju nadaljevanje Fallout: New Vegas. Igre sicer ni programiral, je pa uglasil glavnega protagonista Bennyja, ki vam na začetku igre preko slavnega dialoga pošlje rafal v glavo, nakar se iz tega izrodi vaša dolga pot maščevanja.

Perry je lani izdal še knjigo Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing v kateri je opisal najbolj pomembne trenutke svoje kariere ter nazorno opisal svoj boj z drogami in kako je bil večkrat na pragu smrti. Klic temne strani ga ni nikoli več priklical na svojo stran, čeprav je malce strašljiva njegova zadnja slika na Instagramu.

Na njej ga namreč vidimo sredi namakanja v domačem jacuzziju, zraven pa je pripisal, da se zdaj imenuje Mattman. Humorja ni izgubil do svojih zadnjih dni, tako da se je v svojem slogu od nas poslovil še s svojo zadnjo humoristično opazko.

Poleg Matthewa se je leta 2019 od nas poslovil Rob Leibman, ki je v seriji nastopal v vlogi očeta Rachel, v 2021 pa je v onostranstvo skočil še James Michael Tyler, ki se ga spomnimo kot vedno zabavnega natakarja Guntherja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime