Ubisoft na družbenih omrežjih uporablja slike, ki jih je ustvarila umetna inteligenca

Umetna inteligenca je tu in ne bo šla stran. Takoj ko sta orodji ChatGPT in DALL-E pokazali, da lahko spočneta ogromno pisnega in risarskega dela v samo nekaj sekundah so se raznim delodajalcem pocedile sline, saj so prišli do spoznanja, da lahko odpustijo cel kup ljudi, njihove naloga pa bo prevzela umetna pamet, ki za delo ne potrebuje plačila, počitka, bolniške in nadomestila za porodniško odsotnost.

S tem se je v igričarski industriji začel tudi val odpuščanj, ki je bil podkrepljen tudi z dejstvom, da so založniki med koronavirusom na veliko zaposlovali, zdaj ko pa je zahteva po njihovih izdelkih malce usahnila, so na plačilnih listah ostali ljudje, ki so jim postali odveč.

Odpuščanja so prizadela tudi največjega francoskega založnika Ubisoft, ki je v zadnjem letu odpustil nekje 1.000 ljudi, čeprav je podjetje še vedno dovolj veliko, da zaposluje preko 19k ljudi. Nikomur od teh pa očitno ni bila zaupana naloga ustvarjanja grafičnih dizajnov, saj je bil Ubisoft na družbenih omrežjih zasačen pri deljenju slik, ki jih je več kot očitno ustvarila umetna inteligenca.

Najprej je na X-u račun Ubisoft Latam, ki je namenjen latinski Ameriki, delil sliko Ezia Auditoreja, ki pa ni niti približno podoben tistemu, ki smo ga spoznali v trilogiji drugega dela serije Assassin’s Creed. V bistvu je videti kot nekaj, kar bi srečali znotraj igre Fortnite, a poleg glavnega lika je še bolj smešen tisti v ozadju, ki v sliko peri nož kot da bi v roki držal pištolo. Ubisoft se je kmalu po objavi spametoval in sliko izbrisal iz spleta.

A to ni bil edini uradni račun, ki je delil slike s pomočjo umetne inteligence. Nizozemska veja je pokazala svojo verzijo morilca iz Assassin’s Creeda, le da ima ta ob sebi izrezljane buče, saj smo konec prejšnjega meseca praznovali Noč čarovnic. Tudi tule gledamo v sliko, ki jo je generirala umetna inteligenca, nizozemski račun pa slike, kljub negativnim odzivom, še vedno ni pobrisal iz omrežja. Kdo ve, morda tudi račun nadzoruje umetna pamet, saj je Ubisoft svojo vejo na Nizozemskem povsem zaprl in tej je za kritike občinstva povsem vseeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime