GTA 6 uradno najavljen!

*Posodobitev: Rockstar je zdaj uradno potrdil naslednji Grand Theft Auto in zraven dodal, da nas napovednik res čaka v začetku naslednjega meseca!

Originalni članek spodaj:

Leto 2023 nam je postreglo s kopico kvalitetnih igričarskih naslovov, tik pred iztekom leta pa naj bi dobili eno najbolj pričakovanih napovedi iger zadnjih desetih let. Razvijalec Rockstar naj bi namreč še za ta teden pripravil uradno najavo igre GTA 6, nakar naj bi naslednji mesec prejeli še prvi napovednik, ena od teh dveh stvari pa bi morala, vsaj tako goreče upamo, vsebovati vsaj nekakšen okviren datum izida.

Stvar je zaenkrat samo govorica, a prihaja iz morda najbolj zaupljivega vira, ki ga poznamo: o njej poroča spletna stran Bloomberg, pod njo pa se je podpisal novinar Jason Schreier, ki zelo redko zapiše takšne konkretne informacije, če ni prepričan o njihovi verodostojnosti. Tako lahko te njegove besede vzamemo za gospel in ostane nam samo še ugibanje, kdaj se bo napoved zgodila.

Rockstar ima za svoje napovedi očitno rad zimske dni, saj je bil GTA 5 prvič uradno napovedan novembra 2011, nakar je izšel septembra 2013. Zna biti, da bo tudi GTA 6 sledil takšnemu trendu in ga lahko v tem primeru pričakujemo v 2025, a po drugi strani obstaja upanje, da se bo stvar rodila že v 2024. Tudi njihov zadnji naslov Red Dead Redemption 2 je od najave leta 2016 do rojstva v 2018 potreboval 2 leti, vendar pa je imel ta naslov nekaj težav pri razvoju zato je bil vmes tudi zamaknjen.

O Grand Theft Auto 6 konkretno ne vemo še ničesar, čeprav se vsi spomnimo ogromnega hekerskega napada, ki je iz Rockstarjevih strežnikov odtujil nekaj posnetkov iz igre, ki je bila vzeta še iz zgodnje verzije, ti pa so neuradno potrdili, da bomo v GTA 6 prvič nastopali v vlogi ženske protagonistke Lucie, skočili pa bomo lahko tudi v kožo njenega moškega spremljevalca Jasona.

Vprašanje ostaja tudi kdaj točno bomo nato dobili napovednik, čeprav se nam o tem že malce svita. Decembra se bo namreč zgodila vsakoletna podelitev nagrad The Game Awards, ki rada postreže tudi s predstavitvami večjih naslovov. Ni ravno naključje, da se je malce po Bloombergovem članku na X-u oglasil Geoff Keighley, ki je zapisal, da smo od podelitve nagrad samo še 30 dni stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime