Valve čez noč najavil prenovljeni Steam Deck z OLED zaslonom

Špekulacije o naslednji verziji popularnega prenosnega PC-ja Steam Deck že dolgo krožijo po igričarskih forumih, vendar pa razvijalec in založnik Valve v svoji tipični maniri ni želel ničesar uradno potrditi, včeraj pa so kar čez noč napovedali prenovljeno verzijo, ki s sabo prinaša kar nekaj konkretnih sprememb in čeprav nekako razumemo, da podjetje ne želi napovedati svojega izdelka mesece preden ta pride na prodajne police, je poteza zagotovo razjezila marsikakšnega kupca, ki si je v zadnjem mesecu privoščil tole napravo, misleč, da naslednik pride šele čez nekaj let.

Največja sprememba pri novem Steam Decku je zagotovo ekran, saj je Valve presedlal iz LCD prikazovalnikov na živobarvne OLED zaslone. To je bila ena največjih kritik originalnega izdelka, saj je že Nintendo Switch pred tem dokazal, da znajo OLED ekrani te naprave še dodatno popestriti. OLED zasloni bodo v premer tudi malce večji od predhodnika, saj bo ta velikost zdaj znašala 7,4 palca, prej pa se je ustavila pri 7 palcih.

Potem so tu še druge izboljšave, kot je podpora za tehnologijo HDR, izboljšani Wi-Fi 6E, boljša baterija in prenovljeno hlajenje, prenova notranjosti pa je Valvu omogočila, da je prenovljeni Steam Deck za 30 g lažji od predhodnika.

Spremembe so se zgodile tudi pri ponudbi in cenah. Valve bo namreč ukinil proizvodnjo 64 GB in 512 GB verzij konzole z LCD ekranom, tako da bo nova razporeditev ponudbe sledeča:

  • 256 GB LCD za 419 €
  • 512 GB OLED za 569 €
  • 1 TB OLED za 679 €

Ukinjene verzije izdelkov lahko še vedno kupite vse dokler ne poidejo trenutne zaloge, tem pa je tudi malce padla cena. 64 GB verzija zdaj stane 369 €, 512 GB pa 469 €.

Naročila OLED verzij bodo omogočena 16. novembra in se bodo odprla ob 19.00. Če ste za stvar zainteresirani potem bodite točni, saj imamo občutek, da bodo začetne zaloge hitro pošle, kar zna biti velika škoda za tiste, ki so iz tega Steam Decka želeli ustvariti posebno božično darilo. Valve bo v prodajo poslal tudi posebno obarvano verzijo 1 TB OLED modela, a ta bo na voljo samo v ZDA in Kanadi.

Valve nove modele označuje za nadgradnjo, v intervjuju za spletno stran Bloomberg pa so priznali, da delajo tudi na pravem nasledniku Steam Deck 2, ki bo vseboval tudi nadgradnjo procesorskih in grafičnih mišic, a ta je še vsaj 2 ali 3 leta stran od izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime