Popularni streamer xQc v vročih vodah zaradi “reactov” na izraelski napad Gaze

Streamerji nam dandanes prinašajo vsebino v raznoraznih oblikah. Igričarjem je najbolj blizu preprost prenos v živo, kjer nekdo preigrava igro, mi pa ga lahko gledamo v kotu ekrana in hkrati spremljamo njegovo postopno izgubljanje živcev med preigravanjem Elden Ringa. Vendar je to samo en aspekt pretočnega predvajanja v živo, medtem ko so tu še drugi, ki velikokrat skočijo v bizarne vode.

Najmanj napora zahtevajo tako imenovani “reaction” prenosi v živo, ki pa so med streamerji hudo popularni. V srži gre za to, da nekdo pred kamero zavrti nek video, nakar lahko vidimo njegovo reakcijo in komentar na omenjeni video. Streamerji imajo reacte zelo radi, saj jim ni treba početi ničesar drugega kot pa komentirati vsebino, ki jo je ustvaril nekdo drug, te stvari pa rade nase privlečejo milijone ogledov, saj moraš nato samo še na YouTubu ustvariti prikazno sliko, ki mora nujno vsebovati šokiran obraz ali pa usta, prekrita z dlanjo in že se ti je na račune prelilo tisoče evrov.

Nekateri streamerji, kot nedavno opisana SSSniperwolf, so si samo iz takšne vsebine izgradili cele kariere, drugi kot je denimo popularni Félix “xQc” Lengyel pa tudi radi pokukajo na to dobičkonosno stran pretočnih platform. Ravno xQc se je zdaj znašel v vročih vodah, saj si je za svojo tarčo izbral aktualni konflikt med Izraelom in Palestino, kar je veliko ljudi označilo za neokusno, streamerju pa so podelili laskave naslove kot sta pijavka in izmeček.

xQc to vsebino gosti na svojem ločenem YouTube kanalu xQc Clips, streamerju pa je očitno bolj malo mar za kritike. Ob njegovo vsebino se je na X-u spotaknil še en popularen YouTuber Noodle, nakar mu je xQc odgovoril s sliko, kjer drži kupček bankovcev. Na to mu je drugi YouTuber Kwite odvrnil, da je njegova duša, kljub vsemu temu denarju, še vedno prazna, xQc pa mu ni ostal dolžan in spodaj pripel sliko svoje z diamanti navlečeno uro in k temu dodal, da je Kwitejev bančni račun prav tako prazen.

Félix niti približno ni edini, ki bi aktualni konflikt med Izraelom in Hamasom izkoriščal za svoj dobrobit, saj lahko na YouTubu, Twitchu in TikToku najdemo polno takšnih osebkov. Vseeno pa je eno od največjih imen in ko ta začno genocid izrabljati za bogatenje lastnih denarnic, je prav, da o tem kdo zapiše kakšno besedo in da se na njih spomnimo tudi takrat, ko se nam kakšna takšna oseba želi s solzami opravičiti pred kamero.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime