DayZ pred kratkim dosegel najvišje število istočasnih igralcev v svoji zgodovini

Igro DayZ lahko prištejemo med ene od najbolj pomembnih naslovov znotraj igričarske industrije in tako kot je za takšne legende navada, je igra svojo pot v bistvu začela kot mod. To za industrijo iger niti ni presenetljivo, saj so skoraj vse večje večigralske igre nastale na podlagi tega, kar so si igralci takrat najbolj želeli, nakar so prišli založniki in zadeve komercializirali: Counter-Strike je bil mod igre Half-Life, Dota 2 pa je bila najprej modifikacija igre Warcraft 3.

DayZ pa je nastal kot ločena izpeljanka vojaške simulacije ArmA 2, saj se je nekomu zdelo pametno, da bi naredil bolj realistično zombijaško avanturo v večigralskem svetu. Založnik Bohemia je nato opazil nenavadno popularnost tega moda in deset let nazaj naredil svojo komercialno verzijo, ki je najprej skočila v sistem Early Access, v tem prebila čisto preveč let, nakar se je rodila končna verzija 1.0, ki še danes dobiva posodobitve.

DayZ je sprva eksplodiral v popularnosti in je bil tudi v obdobju Early Access hudo igrana zadeva, a je nato popularno malce zamrla, saj je bil razvoj počasen in razvijalec je imel ogromno težav glede sinhronizacije strežnikov. Vendar pa se je sčasoma zadeva izboljšala, dobili smo večjo razširitev Livonia, igralci pa so se zaradi pomanjkanja ostale unikatne ponudbe počasi začeli vračati v njen objem.

In tam so tudi ostali, saj jih je Bohemia prepričala v igranje in izkušnjo nadgradila z novo posodobitvijo 1.23, ki prenovi bazo Vybor Air Base in prinese novo orožje .308 DMR, a najbolj pomembna novost se tiče rojstva na mapi, saj po novem igra igralce postavi bolj blizu skupaj, namesto da bi jih naključno poselila po mapi.

To s sabo prinese dobre in slabe plati. Po eni strani se lahko zdaj s kakšnim prijateljem na mapi hitreje najdeta, a po drugi se bodo poleg vaju pojavili tudi drugi igralci, ki imajo največkrat sovražne namene. V vsakem primeru je začetek igranja zdaj bolj akcijski, kar k igranju privleče tudi bolj nepotrpežljive igralce, to pa potrjujejo tudi igralne številke na Steamu.

dayz

Številke so sicer neuradne, saj prihajajo iz spletne strani SteamDB in ne od samega razvijalca, a na tej je vseeno lepo vidno, da je DayZ v zadnjih mesecih stalno beležil rast uporabnikov in dva dni je dosegel svoj rekord: 69.449 istočasnih igralcev.

Za prihodnost igre DayZ se nam tako očitno ni treba bati in tega se zaveda tudi Bohemia, za katero se je nedavno razvedelo, da dela tudi na DayZ 2, a da mora najprej na plano pogledati ArmA 4, na osnovi katere, vsaj tako predvidevamo, bo nato zgrajeno tudi drugo poglavje zombijaške pobijalščine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime