Priljubljeno igro Hades bo za Netflix naročnike na telefonih kmalu postala brezplačna

Ves čas pozabljam, da pretočni servis Netflix poleg filmov in serij zdaj ponuja tudi igre. Razlog za to je najbrž dejstvo, da ko že zaženem to aplikacijo, to navadno naredim na televizorju, medtem ko gledanja na telefonih lotim bolj redko. A ravno ta prebiva knjižnica indie naslovov, ki jih ponuja ta pretočni servis in katalog za preigravanje je povsem brezplačen, dokler redno vzdržujete plačevanje svoje naročnine.

Očitno pri tem pozabljanju, da Netflix zdaj ponuja tudi igranje iger nisem sam. Spletna stran CNBC je avgusta objavila članek, ki malce pokaže statistike glede preigravanja iger na tej platformi in te so dokaj porazne. Na papirju se sicer slišijo dobro: zabeleženih je bilo 23 milijonov prenosov iger in dnevno se z njimi zabava 1,7 milijona igralcev. Vendar pa je na splošno to drobiž, saj si Netflix lasti bazo uporabnikov, ki šteje kar 221 milijonov naročnikov, kar pomeni, da bolj malo ljudi ve, da na platformi sploh obstajajo igre ali pa se tega zavedajo, a jih preprosto ne zanimajo.

Netflix še ne namerava obupati zato je začel posegati tudi po “ekskluzivah”. Gre v bistvu za predelave popularnih indie iger za telefonski ekosistem, s to pastjo, da si je te igre moč pridobiti samo preko njihove platforme in aktivne naročnine. Netflix je tako nedavno napovedal, da bodo v 2024 predelavo doživele popularne igre Hades, Death’s Door in Katana Zero, preigravati pa bo možno tudi platformščino Braid, ki bo ta prehod izrabila tudi za nadgradnjo Braid: Anniversary Edition.

Od teh napovedanih naslovov je zagotovo najbolj popularen Hades, ki je leta 2020 pobiral povsod nagrade in je bil tako popularen, da je razvijalec Supergiant Games, za razliko od svojih prejšnjih naslovov, zanj napovedal nadaljevanje. Hadesov preskok na mobilno platformo bo s sabo prinesel posebej prirejene kontrole na dotik, hkrati pa bo podprto tudi igranje z zunanjim kontrolerjem.

Žal pa Hades s sabo prinaša en večji minus. Tako kot ostale Netflixove igre bo zadeva brezplačna, a jo bo moč igrati samo na telefonih iPhone, medtem ko na Androidu zadeva preprosto ne bo na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime