Tale mod spremeni grafiko igre Dark Souls v nekaj, kar spominja na Valheim

Igralci igre Dark Souls ves čas iščejo nove izgovore, da bi se lahko vrnili v preigravanje te mojstrovine, ki je leta nazaj spočela povsem svoj žanr interaktivne zabave. Pri tem največkrat na pomoč priskočijo razni večji in manjši modi, ki lahko povsem spremenijo potek igranja ali pa na nekaterih mestih naredijo samo malenkostne popravke.

Scena moddanja originalnega Dark Soulsa je danes bolj živa kot kadarkoli prej in vsako leto dobimo nekaj novih izgruntavščin, ki nas presenetijo s svojo kvaliteto. Tako je tudi v primeru moda Pixel Souls: Demastered, ki ohrani vse vidike originalne kampanje, le da grafično paleto naredi bolj pikslasto in ta retro izgled dopolni tudi s predelano glasbo in zvočnimi učinki nižje kvalitete, zaradi česar res dobimo občutek, da smo stopili v neko drugo igralno ero.

Animacije pa so še vedno napredne, zaradi česar to mešanje modernega in retro podob na koncu izvrže rezultat, ki nemalo spominja na vikinško igro Valheim. Modder “thegreatgramcracker” je predelal čisto vsako teksturo, ki jo srečamo znotraj igre, šel pa je tako daleč, da je v pikslast izgled spremenil tudi uporabniški vmesnik in izpisano besedilo, za nič od tega pa ni poskrbela umetna inteligenca, ampak je bilo vse spočeto ročno.

Mod je videti res kvalitetno in bi se lahko brez kakšnih posebnih pritožb dandanes prodajal kot košček uradnega DLC-ja. Modder je dobil tudi dovoljenje od YouTuberja illusory wall-a, da v modu uporabi dve njegovi predelani skladbi, ki jih slišimo med sprehajanjem po območju Firelink Shrina in ob srečanju zadnjega šefa, obe melodiji pa sta zdaj 8-bitni, kar še pridoda k občutku, da res igramo neko moderno verzijo igre iz konzole NES.

Pixel Souls: Demastered si lahko snamete iz spletne strani Nexus Mods, pred namestitvijo pa si preberite obširna navodila. Mod je na voljo samo za verzijo igre Dark Souls Remastered, avtor pa opozarja, da bi zadeva sicer morala delovati tudi v večigralstvu, a da je morda na začetku najbolj pametno igrati brez povezovanja na strežnik, dokler zadeva ni dodobra testirana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime