GOG podarja eno od najboljših čistokrvnih skrivalniških iger

Skrivalniške igre dandanes niso več tako popularne kot so bile na začetku drugega tisočletja. Takrat smo se vsi tisti, ki se radi skrivamo v sencah, lahko zabavali v mojstrovinah tipa Thief, Metal Gear Solid in Splinter Cell, ta žanr naslovov pa je nato postopoma začel izginjati in se je pojavil samo občasno v igrah kot je Dishonored 1 in 2, a nikoli v svoji čistokrvni obliki. S tem mislim, da vse nove igre, ki ponujajo skrivanje, k temu dodajo tudi opcijski akcijski način, ki je navadno lažji od tiholazniškega pristopa.

Čistokrvne skrivalščine pa se zanašajo samo na odstranjevanje sovražnikov iz bližnjih senc, nakar je treba truplo še kam umakniti izpred oči pozornih stražarjev, še najboljši pristop pa je tak, da vas med smukanjem skozi stopnje nikoli sploh ne vidijo. Takšno igranje zahteva od igralca veliko pozornosti, taktiziranja in potrpežljivosti, kar so vrednote, ki jih nima vsak igralec.

Styx: Shards of Darkness je ena takšnih novejših iger, ki se je osredotočila samo na tiholazenje in če vas med tem odkrijejo, potem temu sledi urna smrt glavnega junaka, ki je v tem primeru mali goblin Styx. Ta je v novi avanturi od človeškega oficirja Helledryna dobil posebno nalogo, da ukrade posebno žezlo, v zameno za to pa bo dobil cel kup Amberja, od katerega je Styx odvisen in ga tudi uporabi za nadgrajevanje svojih veščin.

Shards of Darkness nam tako ponudi široko kampanjo, ki vsebuje ogromno skrivanja, odvračanja pozornosti stražarjev in veliko izmikanja tuje lastnine. Styxu nasproti stojijo sovražniki, ki so nekajkrat večji od njega in čeprav naš goblin zna uporabljati orožje, se mu v spopadih z nasprotniki ne piše nič dobrega, zato se najbolj udobno počuti v sencah. Igra je v bistvu vse tisto, kar je nameraval biti obupni The Lord of the Rings: Gollum, le da je tule igralna formula dejansko funkcionalna in zabavna, ponuja pa tudi sodelovalno igranje, tako da se vam na avanturi lahko pridruži še en prijatelj.

Digitalna trgovina GOG te dni brezplačno ponuja kopijo te slastne skrivalniške igre, ki si jo lahko pridobite na naslednji povezavi, ponudba pa se izteče že 24. novembra, tako da časa za prevzem nimate na pretek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime