Mass Effect lahko zdaj končno izkusimo iz prvoosebnega pogleda

Razvijalec BioWare nas je nazadnje podražil, da dela na čisto pravem nadaljevanju serije Mass Effect, vendar pa je bilo to napovedano že kar nekaj časa nazaj in novinarji se nekako strinjamo, da bomo naslednji del dobili šele čez nekaj let. To je bolj slaba tolažba za vse tiste, ki jim je žanr znanstveno-fantastičnih RPG-jev eden najljubših in na tem področju nimajo ravno veliko izbire. Veliko upov je sicer s sabo prinašal nedavni Starfield, vendar pa ta na koncu ni dostavil res vznemirljive zgodbe in dobro spisanih kompanjonov – to pa sta tisti dve stvari, ki Mass Effect najbolj odlikujeta.

Zato igralcem ne ostane drugega kot pa da se spet spravijo skozi preigravanja originalov, tisti najbolj obupani pa znajo celo poseči po ločenem nadaljevanju Mass Effect Andromeda. Za dober izgovor ponovnega preigravanja lahko poskrbijo tudi modi in pred kratkim smo dobili nov impresivni projekt, ki nam zgodbo Mass Effecta predstavi skozi drugačen pogled.

In to dobesedno, saj MassFPS preseli igralčev pogled iz tretjeosebnega v prvoosebni, kar navadno priskrbi večjo stopnjo imerzije. Modderju Apharju je kot prvemu uspelo perspektivo zamenjati tudi med bojevalnimi vložki in rezultat je videti presenetljivo dobro. Premikanje vsebuje nekaj nihanja orožja zato res dobimo občutek, da gledamo skozi oči Sheparda in ne neko poceni menjavo perspektive, kjer bi orožje magično lebdelo nad tlemi.

Prvoosebni pogled je tako prisoten skozi lep del igre in skoči v tretjeosebno kamero samo med pogovori z NPC-ji ali pa takrat, ko skočimo v kritje. Aphar moda še ni povsem dokončal, saj namerava v igro vpeljati še možnost počepa, tako da se bomo bitk lahko lotili bolj taktično.

MassFPS je na voljo v dveh verzijah in je na voljo samo za predelani paket Mass Effect Legendary Edition. Prva inačica je na voljo za Mass Effect 1, druga pa za nadaljevanje Mass Effect 2. V izdelavi je tudi verzija za tretji del, a ta še ni na voljo in trenutno nima zakoličenega datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime