Naslednji Mass Effect prejel novi dražilnik

Navdušenci nad igričarsko znanstveno fantastiko so včeraj praznoval N7 Day, ki je namenjen počastitvi franšize Mass Effect. Razvijalec BioWare je leta 2007 spočel hudo zanimivo pripoved in vesolje, ki je vsebovala cel kup izvenzemeljskih ras, političnih zapletov in skrivnosti, nakar je spočel še dve hvalevredni nadaljevanji in en malce manj počaščen ločen del Andromeda, ki ga je zaradi slabih kritik želel čim prej pozabiti.

Vendar pa kljub enemu slabemu delu si Mass Effect vseeno zasluži nove pripovedi in res bi bil čas, da za stvar poprime kakšna dobra naveza scenarista in režiserja, saj bi se iz te franšize lahko ustvarilo res dobro serijo in znanstveno-fantastičnih izdelkov, še posebej originalnih, nam na filmskih in televizijskih platnih vedno primanjkuje.

Franšiza je šla po Andromedi na nekajletno spanje, BioWare pa zdaj dela na novem delu. V bistvu na njem delajo že kar nekaj časa, saj je bil Mass Effect 5 uradno najavljen leta 2020 in to preko dražilnika, tri leta kasneje pa je razvijalec pripravil… Nov dražilnik. Ki je v bistvu še krajši od prejšnjega.

BioWare se je včeraj sicer lotil postopnega razkrivanja dražilnika, tako da je postopoma izdal par kratkih izsečkov, ki so se imenovali Epsilon, Defiance in Nebula, trojico sestavljenih kadrov pa si lahko ogledate zgoraj. V bistvu pol minute dolgi posnetek ne pove ničesar novega, saj gledamo samo CGI nekega lika, ki se sprehodi skozi hodnik, se obrne proti kameri in nato odide nekam stran. To je to in čeprav so navdušenci nad Mass Effectom veseli že vsaj tega, je nekaterim BioWare s tem samo dvignil pritisk.

Po treh letih od prve najave bi bil namreč že skrajni čas, da vidimo nekaj bolj konkretnega oziroma da se z nami podeli vsaj kakšna informacija glede zgodbe. Razvijalec je trenutno zaposlen z delom na igri Dragon Age: Dreadwolf, ki prav tako že dolgo vrti kolesa v prazno in še vedno ni pokazala kakšnega pravega napovednika, kaj šele da bi dobili datum izida.

To draženje tako ni nič drugega kot potrditev, da je naslov še vedno izdelavi, a če bi ugibali, bi rekli, da je še leta stran od zaključne vrstice kode. BioWare je v zadnjem letu naletel na težke čase: konec avgusta so odpustili okoli 50 delavcev, tako da naj bi zdaj na obeh naslovih delalo okoli 250 ljudi, kar se sliši veliko, a je za tako gigantska projekta presenetljivo malo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime