Evropsko prvenstvo v nogometu prihaja v FC 24 v obliki brezplačne posodobitve

Na to, da moramo novo serijo EA-jevih simulacij nogometa po novem klicati FC namesto FIFA, se še nismo povsem navadili. Pri novinarjih se je sicer novo ime že uveljavilo, a glede na komentarje navadnih igralcev, ki smo jih slišali pri našem zadnjem dogodku znotraj Citypark Ljubljana, večina ljudi letošnjo verzijo še vedno kličejo “tanova FIFA”.

Kar je malce ironično, saj je ravno krovna organizacija FIFA tista, ki je verjetno v FC igrah še dolgo ne bomo videli, saj sta se založnik EA ter organizacija FIFA razšla zaradi predrage licence, ki jo je FIFA zahtevala za svoje ime. EA se mora zdaj zanašati na druge partnerske povezave in dve od teh sta vsakoletno tekmovanje Liga prvakov, prav pa pride tudi UEFA in njihovo evropsko prvenstvo v nogometu.

To pride na spored poleti naslednje leto, kar Slovenci dobro vemo, saj smo se preko spektakularne zmage proti Kazahstanu na prvenstvo kvalificirali tudi mi, zato z zadržanim dihom pričakujemo prvo sodnikovo piščalko, ki jo bomo slišali 14. junija 2024. Stvar je še daleč stran, zato bo treba biti malce potrpežljiv, vendar znamo evropsko prvenstvo virtualno preizkusiti že prej, saj je založnik EA nedavno napovedal, da turnir uradno prihaja tudi v igro FC 24 in to v obliki povsem brezplačne vsebinske posodobitve.

Privržence tega evropskega tekmovanja čakajo tudi nagrade, saj bodo vsi igralci, ki se bodo FC 24 zagnali med 18. decembrom in 16. januarjem, prejeli enega nogometaša, ki ga bodo nato lahko uvrstili v svojo zbirko Ultimate Team. Na voljo bo 6 nogometašev, ti pa so:

  • Virgil Van Djik (Nizozemska)
  • Florian Wirtz (Nemčija)
  • Jack Grealish (Anglija)
  • Ousmane Dembélé (Francija)
  • Alvaro Morata (Španija)
  • Federico Chiesa (Italija)

Končno bomo tako v FC 24 prevzeli nadzor tudi nad Slovenijo, ki je v tej igri slabo zastopana. Med evropskimi ekipami Slovenije namreč ni na seznamu, prav tako pa so iz igre umanjkali tudi vsi naši klubi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime