King Arthur: Knight’s Tale dobiva dodatek, ki bo v igro pripeljal nemrtve Rimljane

Igra Baldur’s Gate 3 je vse lepote poteznega bojevanja predstavila širši javnosti, vendar pa smo se znalci v podobnih mehanikah zabavali že lani, ko smo se poigrali z igro King Arthur: Knight’s Tale. Razvijalec in založnik NeocoreGames nam je predstavil temačno pripoved o Kralju Arthurju in tole je bil res naslov za vse tiste, ki v igrah ne marajo niti kančka humorja, saj mora biti vse prevlečeno s pustimi barvami in zamorjeno do te mere, da se ti zdi še igra Blasphemous živahna popestritev.

NeocoreGames je od izida igri ves čas dodajal nove posodobitve in izpopolnjeval igralno formulo, zdaj pa se je odločil v igro dodati večjo razširitev, imenovano Legion IX. Ta je bila napovedana včeraj preko kinematografičnega napovednika in čeprav bi si želeli vsaj kakšen kader, ki bi bil vzet iz igranja, smo veseli že tega, da je očitno originalna igra prodala dovolj naklade, da se založniku vanjo splača vlagati nadaljnja sredstva.

Dodatek bo v kraljestvo Avalon pripeljal novo nevarnost, saj so od mrtvih vstali Rimljani oziroma njihova 9. legija, ki je odkrila pot do skrivnostnega otoka, zdaj pa se vojska vstalih nemrtvih pripravlja na invazijo. Trik dodatka pa je v tem, da te zlobne vojske tokrat ne bomo poskušali poraziti, ampak bomo dejansko prevzeli nad njimi nadzor in se preizkusili v vlogi slabih fantov.

To je ena stvar, ki jo pri igrah hudo pogrešam, saj smo največkrat zastopnik pravičnežev in nikoli ne ugledamo zgodbe iz strani zlobnežev. Morda pa imajo oni svoje probleme in imajo opravičljive razloge za svoja dejanja in teh nikoli ne ugledamo. Sicer smo v igrah že nekajkrat stopili na temačno stran in te izkušnje so bile vedno zanimive že samo zaradi svoje drugačnosti: v igri Warcraft 3 smo denimo preko Undeadov dobili vpogled v njihove razloge za prevzem Azerotha, v Tyranny pa smo stopili v RPG svet, kjer je zlo že zmagalo in se v bistvu samo še ukvarja z birokracijo.

Tem izbranim naslovom se bo zdaj pridružil še dodatek Legion IX, ki izide enkrat zgodaj 2024, za igranje pa boste potrebovali nameščeno kopijo originala, ki se trenutno na Steamu prodaja po ceni 26,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime