Originalni Beyond Good & Evil dobiva predelavo, a ta je po prvih slikah videti obupno

Igra Beyond Good & Evil iz leta 2003 je igralce očarala s svojimi temami in privlačnimi liki in v bistvu tega takrat ni nihče pričakoval od povsem frišne franšize založnika Ubisoft. Zaradi dobrih kritik se je kmalu začelo razmišljati o nadaljevanju, vendar se je to ujelo v enega največjih razvojnih peklov, kar jih poznamo v igričarstvu in navkljub temu, da je bil drugi del najavljen že leta nazaj, stvar še vedno ni izšla in kakor je videti ni temu niti blizu.

Po vsem tem času bi bilo edino logično, da Ubisoft projekt prekliče, vendar pa Francozi zaradi nekega razloga zelo neradi ukinjajo projekte – samo poglejte še eno takšno njihovo igro Skull & Bones, ki prav tako redno prestavlja datume izidov, čeprav je nazadnje bila že v fazi zaprtega testiranja.

Med tem ko čakamo na kakšno novo novico glede drugega dela pa se nam pripravlja predelava prvenca, to pa je bilo najavljeno na presneto neroden način. Namreč še pred uradno najavo se je v Xboxovi trgovini pojavil vnos za igro Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition, ki so ga naročniki servisa Ubisoft+ dejansko lahko prenesli iz interneta in se povsem brez omejitev spravili v igranje.

In rezultat je bil katastrofalen, saj je predelava bila videti grozno. Primerjave med slikami si lahko ogledate na nekaterih slikah, še več pa se jih nahaja na forumu Resetera. Slabe teksture in nikakršna osvetlitev so pri marsikomu sprožile praskanje po glavi zato so se igralci začeli spraševati, ali nemara gledajo v nedokončano verzijo igre ali pa je morda stvar res tako zanič. Ubisoft se je sicer pri eni takšni prvi predstavitvi predelave že opekel: vsi se spomnimo originalne najave za predelavo igre Prince of Persia: The Sands of Time, ki je bila že v napovedniku tako katastrofalna, da je Ubisoft projekt preklical in ga začel povsem na novo.

No, Ubisoft je nekaj časa iz YouTuba brisal igralne posnetke, nakar je uradno priznal, da se res pripravlja predelava, a je zraven dodal, da je bila izdaja igre napaka in da so igralci res gledali v nedokončano verzijo igre. K temu so še dodali, da je izid načrtovan za začetek 2024 in da se zahvaljujejo za vso podporo.

Cinik v meni pravi, da Ubisoft ne govori cele resnice in ne morem si kaj, da si ne bi mislil, da je bila to res finalna verzije igre, ki je bila načrtovana za izdajo še ta mesec ali pa v začetku decembra, saj original praznuje svoje 20-letno obletnico ravno v novembru. A potem, ko je Ubisoft uvidel reakcijo igralcev se je brž premislil, izid interno prestavil in vse skupaj izgovoril na ponesrečen predčasni izid. Bomo videli v 2024, če bo stvar videti kaj boljše ali pa nemara sledi še ena prestavitev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime