Threads naj bi še ta mesec postal na voljo tudi v Evropi

Aplikacija Threads, ki jo je lansiralo podjetje Meta in predstavlja nekakšno alternativo Twitterja, je med nami že od julija, a se v Evropi zaenkrat še ni pojavila. Razlog je preprost: članice Evropske unije celo dajo nekaj na zasebnost svojih državljanov, kar pa Američanom ni kaj preveč všeč. Tako se morajo aplikacije podrediti našim zakonom ali pa na evropskih tleh preprosto ne smejo delovati in Meta se je s tem trdim orehom ukvarjala vse od izida Threadsa.

Zdaj so očitno izpolnili vsa pričakovanja in pravila, ki jih zahtevajo regulacije Evropske unije. Spletna stran The Wall Street Journal poroča, da je Meta uspela zadovoljiti evropsko komisijo in tako naj bi aplikacija Threads v Evropi zaživela že enkrat skozi december.

Meta je morala za ta prehod narediti nekaj sprememb glede samega obratovanja aplikacije. Evropski uporabniki bodo tako lahko pregledali objave drugih uporabnikov, za to pa jim ne bo treba ustvariti lastnega profila. Če bodo želeli sami objavljati vsebino bo seveda ustvarjanje profila nujno, a tega bodo lahko ustvarili ločeno od Instagrama. Threads je sicer na začetku bil nekakšen podaljšek Instagrama, tako da sta bili aplikaciji prepleteni med sabo in neločljivi. Če želiš izbrisati svoj Threads profil, potem se moraš posloviti tudi od svojega Instagrama, kar je eden večjih minusov te platforme.

Post by @mosseri
View on Threads

Zdaj so se tudi na tem področju začele dogajati spremembe, saj je Adam Mosseri, šef Instagrama, najavil, da bodo uporabniki kmalu lahko ločili oba profila in ju posamično tudi zbrisali. To je bila verjetno ena od zahtev Evropske unije in lepo je videti, da bo ta funkcija zaradi tega postala na voljo po celem svetu.

Threads je sicer od svojega rojstva izgubil nekaj zagona, vendar pa so številke uporabnikov vseeno vzpodbudne. Mark Zuckerberg je pri zadnjem finančnem poročilu izjavil, da ima Threads zdaj mesečno za pikico manj kot 100 milijonov mesečnih uporabnikov, izid platforme znotraj Evrope pa bo te številke pošteno dvignil.

Meta zagotovo želi tudi izkoristiti trenutno dramo znotraj X-a, saj se na vročem stolu že dolgo zadržuje njegov lastnik Elon Musk, ki je zaradi nespametnih izjav začel izgubljati oglaševalce, ta njihov masovni odhod pa bi lahko pomenil tudi smrt platforme X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime