Kar nekaj kadrov iz napovednika za GTA 6 je vzetih iz resničnega življenja

Slavni napovednik za GTA 6 je glede statistik do sedaj podrl vse igričarske rekorde, saj je minuto in pol dolg video do sedaj nabral 117 milijonov ogledov in vsaj 10 teh ogledov sem prispeval tudi jaz sam. Igralci in spletne strani so nato začele delati analize praktično vsake sekunde pokazanega in hitro je postalo jasno, da ima sicer Rockstar res ogromne domišljije, a da si je za kar nekaj kadrov iz napovednika izbral situacije, ki so se primerile v resničnem življenju.

Govorimo o kadrih, ki jih v napovedniku gledamo kot skozi nekakšno igrino družabno omrežje tipa Instagram ali TikTok in ti pokažejo nekaj večjih čudakov in celo enega velikega aligatorja. Dober popis teh primerjav je spočel YouTube kanal TmarTn2, ki se je dotaknil tistih nekaj najbolj pomembnih prizorov, ki jih je navdihnilo resnično življenje.

Začne se s posnetkom ženske, ki je bila zasačena med vožnjo po avtocesti kar na strehi avtomobila, ta pa je tresla z zadnjico, da je kar upogibala pločevino. Stvar se je zgodila v Miamiju leta 2017 in to sredi ameriškega “praznika” Spring Break, kjer popustijo vse zavore in se lahko zgodijo tudi takšne stvari.

Tudi vleka aligatorja iz bazena se je zares zgodila in sicer sredi Floride, tam pa je to običajen prizor, saj se ti plazilci radi zavlečejo v bazene in se tam malce okopajo v čisti vodi. TmarTn2 je tule verjetno malce pihnil mimo, saj je bolj verjetno, da je GTA 6 navdihnil posnetek iz leta 2021, ko je aligator najprej splezal v dnevno sobo pod mizo, nakar se je šel še okopati v bazen, na koncu pa ga je ven odvlekel nekdo v uniformi in ga spravil nazaj v močvirje.

Tudi vdor aligatorja v trgovino se je zares zgodil in tudi to se je primerilo znotraj Floride. Ogromni aligator je sredi noči obiskal lokalni Walmart, se tam malce pomudil, nato pa se je sam sprehodil skozi ulice in splezal nazaj v svojo lokalno reko.

TmarTn2 se je uštel tudi pri tistem nagem moškem, ki ga vidimo v GTA 6 napovedniku in to med tekom po cesti, medtem ko ga zasleduje policist. To je eden redkih incidentov, ki se ni zgodil v Floridi, ampak v Oakvillu, na originalnem posnetku pa vidimo moškega, ki popolnoma nag poskuša ubežati zasledujočemu policistu, a ga ta kmalu dohiti in nato zbije na cesto.

Morda ste v napovedniku za GTA 6 tudi sami izgruntalci asociacijo na potetoviranega človeka, ki strmi v kamero in to v zaporniških oblačilih. Gre za poustvaritev tipa z imenom Lawrence Sullivan, ki se ga je na spletu oprijel vzdevek Florida Joker. Lawrence je zaslovel na račun YouTube All Gas No Breakes, ki je z njim spočel daljši intervju, prepoznaven pa je postal na račun svojih tetovaž, ki so poskušale poustvariti stripovski in filmski lik Jokerja. Lawrence je bil leta 2017 aretiran zaradi mahanja z orožjem in merjenja z njim v okoli vozeči promet, nakar se je mora zagovarjati na sodišču in iz tega je nastal kader, ki smo ga videli v GTA 6 napovedniku. Podobnost je opazil tudi Lawrence, ki je na svojem TikToku izjavil, da se morata z GTA-jem “pogovoriti” – verjetno bi za svojo podobo rad iztisnil kakšen evro, a seveda gre za parodijo in le bežno podobnost, tako da je to že vnaprej obsojeno na propad.

Poglejmo si še kader tiste bizarne starke, ki v napovedniku nosi dva kladiva. Tudi ta primer se v resničnem življenju ni zgodil znotraj Floride, ampak v Los Angelesu. Ponorela ženska se je zaradi dejstva, da je bil sosedin avto preblizu parkiran pločniku, nanj spravila s parom kladiv, nakar je nedolžno sosedo še zmerjala z rasističnimi opazkami, za svoj nastop pa je bila na koncu aretirana.

@zoeepoppyy GTA 6 WHY THEY SAYING THIS ME 😭😭😭🤦🏽‍♂️ I LOOK LIKE HIM @GTA by Gamelancer #fyp #foryou ♬ original sound – Zoee_poppyy

Teh primerjav je še veliko več in vseh ne moremo zajeti v tem članku, a zaključimo še s primerom, ki je v videu trajal manj kot dve sekundi vendar pa je bil očitno tudi ta vzet iz resničnega življenja. Ali pa ne? TikTok uporabnik zoeepoppyy je prepričan,da je Rockstar skopiral njegovo podobo in jo nato preselil v igro in treba je reči, da mu je njegova virtualna kopija res presneto podobna. Ta kratki izseček nam pove, v kakšne vse podrobnosti se je spustil Rockstar in jasno je, da je verjetno mesece, če ne leta pregledoval družabna omrežja in iskal navdihe, zato bo res zanimivo videti, kaj vse bomo na koncu ugledali v končni verziji igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime