Roparji vrnili telefon potem ko so ugotovili, da je ta samo Android

Očitno so te dni tudi roparji postali izbirčni – vsaj na to nakazuje zanimiva zgodba, ki tokrat prihaja iz Washingtona in o njej poroča spletna stran ABC7.

Neka ženska, ki je prosila, da je za namene zgodbe ne identificirajo, se je zgodnjih jutranjih urah vračala domov iz dela, ki ga opravlja kot dostavljavka za servis Uber Eats. Njen mož je vztrajal, da jo pričaka zunaj pred stanovanjem, saj je želel namesto nje parkirati avto, a na njegovo nesrečo sta se takrat do njega sprehodila dva zamaskirana človeka z pištolami in mu iz žepov pobrala vse kar je imel pri sebi: denarnico, telefon in ključe od avta, v katerega sta se nato usedla in se želela odpeljati z naropanim bogastvom.

A še preden sta odpeljala je eden od roparjev pogledal v telefon in uvidel, da v rokah ne drži Applovega iPhona, ampak nek telefon neznane znamke, ki je poganjal operacijski sistem Android. Ropar je možu izročil telefon nazaj in mu v obraz zabrisal, da “tega nočejo”. Nakar se je odpeljal stran, mož in žena pa sta ostala praznih žepov in z ranjenim ponosom, storilcev pa zaenkrat še niso izsledili.

Kraja avta je par močno oškodoval, saj je žena v intervjuju povedala, da sta se preživljala z dostavo za Uber Eats in Instacart in čeprav je rop trajal vsega nekaj sekund, je bilo to dovolj, da sta zdaj ostala brez avta in nezmožna opravljati svoje delo.

Guy gets rejected for having an android over an iphone
byu/Legitimate_Crew5463 insadcringe

A ta zgodba pokaže še eno plati in sicer dejstvo, da se vseh lastnikov telefonov, ki na sebi ne nosijo iOS ampak Android drži neka stigma. To je še posebej izrazito pri najstnikih v ZDA, saj zadnje raziskave pravijo, da jih kar 87 % prisega samo na iPhone in za kaj drugega niti nočejo slišati. Apple pri podpihovanju te stigme ni nedolžen, saj že leta na njihovih telefonih preko SMS-ov gledamo v zeleno obarvane oblačke, ti pa dajo vsakemu vedeti, da se pogovarja z lastnikom telefona, ki ni iPhone.

Rezultat takšne stigme se nato pojavi v takšnih bizarnih ropih, slaven pa je tudi primer resničnostnega šova zmenkarij, kjer ženska tipa, s katerim sta se prej v pogovoru dobro razumela, na koncu zavrne samo zaradi tega, ker je iz žepa potegnil Androidneža.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime