Igra The Day Before, ki naj bi bila goljufija, izšla in se izkazala za goljufijo

Igra The Day Before je že od same najave začela dvigati obrvi, saj so bili prvi dražilnike izpod majhne ekipe sumljivo kvalitetni in grafično se je stvar zlahka lahko kosala z igrami AAA proračuna. Nakar je razvijalec Fntastic začel delati velike obljube: spočel naj bi ogromen svet, ki bi bil neka mešanica iger The Last of Us in The Division, stvar pa bi spadala v žanr MMO, kar pomeni, da bi se naokoli sprehajalo desetine živih igralcev, ki bi si poskušali izboriti svoje mesto znotraj postapokaliptičnega mesta. V bistvu je imel The Day Before dobro idejo in če bi bil Ubisoft pameten bi jo lahko izkoristil za delanje verzije igre The Division, kjer bi se streljali proti zombijem in podobnim mutirancem.

A The Day Before je z vsakim pretečenim mesecem začel kazati razpoke znotraj svoje iluzije. Najprej so izšle govorice, da naj Fntastic sploh ne bi plačeval vseh svojih delavcev, ampak je iskal prostovoljce, ki so programirali brezplačno, za plačilo pa so dobili kode za igro, ki jo delajo. Potem se je začelo prestavljanje izidov in kraja napovednikov, igra pa je nato kar izginila iz Steama, saj ustvarjalci niso registrirali imena in je nato lastnik licence od Valva zahteval, da igro potegne iz digitalnih polic.

Po vseh teh zapletih je igra nekaj dni nazaj končno izšla in žal so se teorije, da tole ne bo ravno takšen naslov, ki ga je obljubljal razvijalec, izkazale za resnične.

Igra je na Steamu brž začela dobivati negativne ocene in zdaj stoji na porazni oceni “Mostly Negative“. The Day Before je izšel v stanju “Early Access” in to je jasno takoj ko prvič zaženeš igro, saj si takoj napaden iz strani poplave hroščev, ki praktično preprečujejo igranje. Na Twitterju se je pojavilo ogromno posnetkov, kjer igralci, še preden naredijo prvi korak, padejo skozi tla ali pa umrejo že v uvodni sekvenci.

A večja težava kot hrošči je sam obstoj igre, saj nam je Fntastic obljubljal MMO, a igra to sploh ni, saj smo omejeni na eno mapo in igralno tole spada pod žanr “Extraction” streljank, kar pomeni, da boste nabirali surovine in jih nato pripeljali nazaj v šotor in to je v bistvu ta glavna igralna zanka. Manjkajo tudi preživetveni elementi, ki jih je razvijalec ravno tako glasno obljubljal, večja raznovrstnost nasprotnikov in šefi, ni pa še točno jasno kaj je z vozili, saj je Fntastic pred izidom obljubljal terence in napredno fiziko blata, ki bo praktično onemogočala napredovanje šibkejšim vozilom.

A ves ta direndaj okoli težav in hroščev je očitno s sabo prinesel tudi pozitivno plat. Strežniki so namreč zasedeni, igra pa je izjemno popularna tudi na Twitchu, saj jo je na dan izida gledalo kar 400k istočasnih gledalcev, s tem pa je prehitela tudi take težkokategornike kot je Fortnite. Ti gledalci se seveda ne bodo obdržali, saj je to stvar, ki je zabavna za gledanje kakšen dan ali dva, nato pa ji upade popularnost, razen če je razvijalec res fantastičen in ves čas dostavlja novo vsebino. In nekako dvomimo, da se bo Fntastic toliko pretegnil in res dostavil izkušnjo, ki so nam jo obljubljali, a glede na to, da igra stane 38,99 €, so očitno vsaj dovolj zaslužili, da se jim splača še naprej vlagati v razvoj tega naslova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime