Razvoj večigralskega moda za Starfield opuščen, potem ko je modder ugotovil, da mu je igra zanič

Po začetnem navdušenju nad igro Starfield so se zdaj strasti nekoliko umirile in mnenja igralcev na Steamu so presodila, da je igra zgolj samo povprečna in ne tista prelomnica v žanru raziskovanja vesolja kot so nekateri pričakovali pred izidom.

Že od začetka se je pričakovalo, da bo igra zares šele vzcvetela takrat ko bo za njih poprijela modderska skupnost, saj je ta enako postorila za pretekle igre razvijalca Bethesda, kot so The Elder Scrolls: Morrowind, Oblivion in Skyrim ter Fallout 3 in 4.

Delo na igri je začel tudi priznani modder Cosideci, ki je najbolj znan po svojem odličnem dodatku Skyrim Together. Ta naredi točno tisto, kar lahko tudi sklepate iz imena: omogoča preigravanje Skyrimove enoigralske kampanje v družbi drugih igralcev in enako funkcijo je zdaj nameraval preseliti tudi v Starfield, preko moda Starfield Together.

starfield

A žal od tega projekta ne bo nič, saj je modder na svojem Discordu eksplicitno izrazil svoje občutke do Starfielda. Namreč z modom se je začel ukvarjati še preden se je sploh spravil v igranje in uspelo mu je preseliti okoli 70 % funkcij iz moda Skyrim Together, nakar se je spravil v samo igranje Starfielda, saj je treba te zadeve nato tudi testirati. A potem je prišel do spoznanja, da je bil ves njegov trud trud zaman, saj je spoznal “da je igra j*beno zanič”.

Modder je Starfield označil za dolgočasnega in da mu manjka tista glavna prvina vseh Bethesdinih iger: raziskovanje zanimivega in ročnega ustvarjenega sveta, ki ga tu enostavno ni.

Zato je sklenil, da prekliče razvoj modifikacije, saj ne namerava vložiti še stotine ur v izdelavo moda za igro, ki si tega truda ne zasluži. Do sedaj spočeto delo je zdaj javno dostopno in je namenjeno vsem tistim, ki bi radi dokončali to, kar je začel, a modder opozarja, da je treba v kodiranje in optimizacijo najverjetneje treba vložiti 100+ ur

Starfield je bil sicer za Bethesdo finančni uspeh, saj je igra tri tedne po izidu nabrala 10 milijonov igralcev, na začetku decembra pa ta številka presegla 12 milijonov. Vprašanje sicer ostaja, koliko od teh je igro dejansko kupilo in koliko je v njeno igranje skočilo preko servisa Game Pass, kjer je Starfield na voljo že od prvega dneva izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime