Dodatek za Elden Ring naj bi izšel že februarja 2024

Še malo in minili bosta dve leti odkar je internet povsem ponorel za igro Elden Ring, z njo pa je razvijalec FromSoftware prišel do še večje prepoznavnosti, ki jo je že tako užival na račun svojih legendarnih naslovov kot so Dark Souls, Bloodborne in Sekiro. Elden Ring je bil njihov prvi poskus ustvarjanje odprtega sveta in ta žanr je pri igričarjih močno priljubljen, zato so ga igralci pozdravili in bili navdušeni nad resnično odprtosvetno akcijo, kjer te na mapi ne posiljuje cel kup ikon in nepotrebnih stranskih opravil.

Elden Ring je naphan z vsebino, a kot pri vsakem takem odličnem izdelku so se hitro začela pojavljati vprašanja ali bomo dobili še kakšno dodatno vsebino in kdaj bo ta izšla. FromSofware je kar dolgo molčal in zdelo se je, da se je nemara razvijalec že prestavil k svojemu naslednjemu projektu, nakar so letos februarja en dan preprosto napovedali prvi dodatek Shadow of the Erdtree, k temu dodali eno samcato uradno sliko, nakar so se zopet zavili v molk.

Pričakovali smo sicer da se bo razvijalec letos pojavil na podelitvi nagrad The Game Awards in tam pokazal kakšen igralni napovednik, ki bi nemara vseboval tudi datum izida, a se to ni zgodilo. Edina večja novica glede dodatka je prišla nazaj nekaj dni nazaj, ko je za japonsko spletno stran Game Watch spregovoril Yasuhiro Kitao, ki pri Elden Ringu dela kot producent in po njegovih besedah delo na dodatku poteka gladko, a da je izid še kar daleč stran. K temu je še dodal, da bo Shadow of the Erdtree podoben dodatku za Bloodborne in tako kot v The Old Hunters bomo tudi tule dobili nove bitke in NPC-je.

elden ring

A morda je izid dodatka bližje kot pa smo mislili. Nekdo je na Redditu namreč opazil, da je trgovina Datablitz javno objavila naročilo novih kontrolerjev podjetja Thrustmaster, ki jih je to spočelo skupaj z založnikom Bandai Namco, ti pa so oviti v barve in teme Elden Ringa. In ti bodo na voljo februarja 2024 in naj bi bili tako izšli sočasno z razširitvijo Shadow of the Erdtree. In ne samo to: znotraj zapisa je najavljen tudi še drugi val kontrolerjev, ti pa naj bi izšli v 2025, ko naj bi izšla še druga razširitev za Elden Ring.

Mar FromSoftware načrtuje kar dva dodatka za Elden Ring? To sicer ne bi bilo nič presenetljivega, saj je v preteklosti za svoje naslove že delal takšno dodatno vsebino: Dark Souls 1 je dobil dodatek Artorias of the Abyss, Dark Souls 2 je dobil DLC-je Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King in Crown of the Ivory King in Dark Souls 3 je prejel razširitvi Ashes of Ariandel in The Ringed City.

Koliko je novica legitimna je zdaj težko vedeti, a dober pokazatelj, da je morda na njej res nekaj je dejstvo, da je trgovina Datablitz hitro pobrisala svojo izjavo, zdaj pa je nekdo zahteval umik zajetih slik iz platform Imgur in celo MEGA, kar pomeni, da jih objava res žuli in so nas morda z njo želeli presenetiti. Nekdo je naredil varnostno kopijo slik in jih zopet naložil na Imgur, a tudi tej so verjetno že zdaj šteti dnevi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime