Dying Light 2 vas preko božičnega dogodka vabi v praznično deratizacijo zombijev

Božič nam že trka na vrata in čeprav se zunaj med tem časom v Sloveniji že leta ni istočasno pojavila snežno bela odeja, se nekateri kljub temu spomnimo preteklosti, ko smo ob teh praznikih dejansko gledali v sneg. No, če tega ne moremo že doživeti zares, ga lahko izkusimo vsaj virtualno in razvijalec Techland nam je včeraj pripravil novo posodobitev za svojo igro Dying Light 2, ki postapokaliptičnemu mestecu Villedor doda nekaj prazničnih okraskov.

Posodobitev Winter Tales s sabo prinaša nekaj popravkov, a njena največja privlačnost je božična dekoracija, ki se je zapekla v vsak delček igralne izkušnje. Sredi mesto bomo našli ogromno božično drevesce, zombiji pa zdaj nosijo pisane rdeče kape, dobili pa smo tudi manjše izvedenke nemrtvih, ki najbrž predstavljajo palčke. Na Villedor je po novem zapadel sneg, kar je estetsko videti prav fajn in Techland bi nemara lahko razmislil, da bi pustil snežno idejo kot izbirno tudi po tem, ko se bo Winter Tales dogodek iztekel.

Poleg prenovljenih zombijev bomo lahko poprijeli tudi za nekaj novih orožij. Tu je pisan lok in neka nova sekira, ki je sumljivo podobna nečemu, kar bi v rokah držal Kratos iz igre God of War. Na sebi namreč nosi neke nordijske rune, z njo pa lahko zamahujemo in prešerno koljemo napadajoče grdavže ali pa jo kar zalučamo v bližnjega sovražnika. Ta hladna orožja zdaj nosijo veliko večjo vrednost, saj je Techland končno srečala pamet in je preko večje prejšnje posodobitve omogočil popravljanje naših sejal smrti. Še vedno sicer čakamo na uvedbo strelnega orožja, ki so bila velik del igre Dying Light 1, a teh zaenkrat še ni bilo na spregled, čeprav so bila obljubljena.

Winter Tales je dogodek, ki ga igralci lahko sami izberemo na začetku igranja, saj nekaterim morda božična estetika ni preveč všeč, zato imajo tudi opcijo povsem normalnega igranja. Ta manjši DLC je brezplačen za igranje, lahko pa trenutno kupite tudi božično obarvano izdajo igre Dying Light 2: Winter Tales Edition, ki je trenutno na Steamu znižana za -50 % na 29,99 € in poleg osnovne kampanje vsebuje tudi dodatek Bloody Ties.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime