Izšla je nova epizoda South Parka, ki se ponorčuje iz vplivnežev

Ustvarjalca serije South Park, Trey Parker in Matt Stone ste morda res genija črne komedije, a glede izdaje novih epizod serije South Park bi moral vmes vskočiti nekdo, ki bi se bolj striktno držal urnikov oziroma bi vsaj sporočil javnosti, kdaj kakšna stvar izide, saj trenutno na tem področju vlada prava zmeda.

Ustvarjalca se namreč nista samo zavezala k izdajanju novih sezon serije, ampak sta zraven podpisala še pogodbo s pretočnim servisom Paramount+, za katerega bosta spočela kopico unikatnih daljših epizod, ki so v bistvu že filmi. Kaj točno se šteje med filwme in kaj med serije, saj je na IMDb-ju zdaj kar vse že pomešano med sabo, tako da niti ni čudno, če je kakšen sodoben pristaš te risane serije zmeden in sploh ne ve kdaj kaj izide.

In v Sloveniji je problem tudi samo gledanje teh epizod, saj so bile vse te najprej dostopne preko pretočnega servisa HBO Max, nakar se je ta preoblikoval v samo Max, a ta v Sloveniji ni dostopen, skupaj s preimenovanjem pa so pri nas izginile tudi epizode. Daljše epizode oziroma filmi so dostopni preko pretočnega servisa Paramount+, njegova evropska verzija SkyShowTime pa prav tako te vsebine ne ponuja. K sreči je tu vsaj uradna stran, ki ponuja vse epizode brezplačne, a na tej ne moremo gledati daljših epizod, hkrati pa to ni odgovor za vse tiste, ki bi se radi po dolgem dnevu usedli na kavč in vsebino pogledali na televizorju, saj uradna spletna stran ne nudi namenske aplikacije.

Zaradi vseh teh komplikacij niti ne preseneča dejstvo, da je včeraj izšla nova epizoda South Parka in da za njo marsikdo sploh ne ve. V bistvu je izid presenetil tudi gledalce v ZDA, saj je Paramount+ ven vrgel samo en kratki dražilnik in v tem ob koncu dodal, da je epizoda Not Suitable for Children zdaj že na voljo za ogled.

Nova epizoda zopet pod drobnogled vzame nekaj aktualnih dogajanj in se ponorčuje iz pijače Prime, ki je v zadnjih mesecih obnorela svet, saj jo oglašujeta Logan Paul in KSI, pijača pa se je hitro zapletla v kontroverzijo, saj vsebuje veliko mero kofeina, oba vplivneža pa sta znana po temu, da ju spremlja predvsem mlajša publika. Serija se iz tega upravičeno ponorčuje, le da v epizodi gledamo v pijačo Cred, njen največji podpornik pa je seveda Eric Cartman.

Naslov serije Not Suitable for Children je tam z razlogom: norčuje se namreč iz dejstva, da vplivneži z mladoletnim občinstvom temu lahko prodajajo karkoli, če le spodaj pripišejo majhen tekst, da vsebina ni namenjena mladoletnim osebam – takšnih trikov so bili obtoženi tudi slovenski vplivneži.

Not Suitable for Children si za tarčo zasmehovanja vzame celotno kulturo vplivnežev, nekaj pikrih pa stisne tudi v smer platforme OnlyFans. V bistvu me čudi, da sta Matt in Trey za OnlyFans potrebovala toliko časa, preden sta iz nje spočela neko parodijo, saj sta ponavadi pri takšnih stvareh malce bolj ažurna.

To je že šesti takšen daljši film, ki sta ga ustvarjalca spočela za Paramount+, pred tem pa smo gledali epizode Post Covid, Post Covid: The Return of Covid, The Streaming Wars, The Streaming Wars Part 2 in South Park: Joining the Panderverse. Vsebine še ne bo kmalu zmanjkalo, saj naj bi Paramount+ skupno dobil 14 epizod, sama serija pa je letos spočela svojo 26. sezono in jih bo dobila vsaj 30. Upamo, da se bo pri nadaljnjih filmih omogočilo tudi spremljanje vsebine v Sloveniji

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime