Originalna trilogija iger God of War bi znala dobiti predelavo

Mlajši igralci poznajo bradatega Kratosa in njegovo potovanje skozi rebra in čreva bogov samo iz novejšega dvojca iger God of War (2018) in njegovega nadaljevanja Ragnarok iz 2022 in se morda sploh ne zavedajo, da smo pred tem dobili še cel kup predhodnih iger, ki pa so bile dostopne samo na konzolah prejšnje generacije.

To v bistvu niti ni nek velik problem, saj imata novejši igri zgolj bolj ohlapno navezo na pretekle avanture Kratosa, tako da poznavanje njegove preteklosti niti ni nujno za uživanje aktualne zgodbe. Vendar pa obstajajo igralci, ki še danes radi poprimejo za starejše igre: prvi God of War je izšel leta 2005 in se igra povsem drugače od aktualnih poglavij, saj so to akcijske pretepačine, kjer moramo poraziti horde in horde mitoloških pošasti antične Grčije.

Eden takšnih nostalgikov je Nick Baker iz YouTube kanala XboxEra, ta pa je v nedavnem podcastu povedal, da je svojo ljubezen do originalne trilogije izrazil nekemu prijatelju, ta pa je nad to izpovedjo hitro postal navdušen in je Nicku namignil, da bi znala originalna trilogija doživeti predelavo za novejše konzole.

Nick ni želel povedati, kdo točno je ta njegov prijatelj, a očitno lahko iz tega izhajamo, da je ta zaposlen v studiu Santa Monica Studio, ki že od samega začetka skrbi za franšizo God of War. Ravno tako ni jasno, ali bodo to takšne prave predelave, ki bi vse igre spravile v novejše pogone ali pa se gre samo za manjše nadgradnje, ki bi omogočale preigravanje na konzoli PlayStation 5. Nick sicer ne verjame, da bodo takšne predelave deležni tudi drugi samostojni deli, kot so Chains of Olympus, Ghost of Sparta in Ascension.

Prvi dve God of War igri lahko sicer tehnično že igramo na konzoli PlayStation 5, a samo preko naročnine PlayStation Plus Premium, ki nam omogoči pretočno igranje teh iger, ob tem pa je treba trpeti obupno ločljivost. Tretji del je bil spočet za konzolo PlayStation 3 in ga tako lahko tudi na aktualni konzoli, a v bistvu jo najbolje odnesemo, če vse te zadeve zaženemo preko emulatorjev na PC-ju, ki omogočijo višje ločljivosti in sličice na sekundo.

Ob tej govorici je treba dodati, da tale Nick ni ravno zanesljiv vir informacij in o tej govorici v bistvu niti ne bi pisali, če nam namiga na prejšnjo trilogijo iger pred kratkim dal tudi sam razvijalec Santa Monica Studio. Ta je nedavno za igro God of War Ragnarok izdal brezplačni DLC Valhalla, v njem pa se Kratos sreča tudi s svojo preteklostjo. Nam je morda preko te vsebine razvijalec namignil, da zna olepšati tudi pretekle igre? Kdo bi vedel, a jasno je, da ima Sony zelo rad predelave in bi lahko nekaj te ljubezni namenil tudi svoji nekdaj najbolj slavni seriji PlayStation iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime