God of War Ragnarök dobiva brezplačni DLC, ki doda roguelite vsebino

Sony se je očitno zaljubil v žanr roguelite, saj po napovedi, da bo takšen igralni način prispel v igro The Last of Us Part 2 Remastered je včeraj še najavil, da se bo v enako smer obrnil tudi God of War Ragnarök.

O dodatni vsebini za Ragnarök se je govorilo že kar nekaj časa in igralci so pričakovali, da nas morda čaka povsem ločena, morda celo samostojna avantura, kot jo je dobil Uncharted v primeru dodatka The Lost Legacy, kjer bo glavno vlogo zastopal Atreus.

Vendar pa je razvijalec Santa Monica stvari zasukal v drugo smer, saj se je lotil izdelave DLC-ja Valhalla, to pa je v bistvu brezplačni dodatek, kjer bomo nastopali v vlogi Kratosa, ta pa se bo v načinu roguelite spravil skozi več izzivov, vmes pa bo moral odpraviti valove nasprotnikov, dokler ne porazimo še zadnjega šefa in ugledamo odjavne špice.

Santa Monica pravi, da je dodatek Valhalla nekakšno ljubezensko pismo za vse njihove zveste oboževalce. V igranje se lahko spravimo kadarkoli, saj je ta del ločen od glavne kampanje, zato tudi naše nadgradnje ne igrajo neke velike vloge, saj bo Kratos držal do konca nadgrajeno opremo in veščine, a se bo treba pred vsakim “runom” vseeno odločiti za eno od razvojnih dreves. Med prehajanjem skozi sobane se bomo odločali med Glyphi, ki nam bodo začasno dvignili statistike, izbrati pa bo treba tudi statistike, ki jih želimo nadgraditi in Runic napadi, ki jih bomo vihteli v naslednjem dvoboju. Vsaka smrt vas bo vrnila na začetek, a vmes boste nabirali surovine, ki jih boste nato lahko vložili v izboljšavo naših sposobnosti, tako da bomo ob vsakem preigravanju močnejši.

Igralna arena vsekakor ne bo lahka, zato je Santa Monica omogočil izbiro petih težavnostnih stopenj, te pa se razlikujejo glede količine nagrad, ki jih dobimo od padlih sovragov.

Kljub temu, da lahko v DLC skočimo kadarkoli hočemo, Santa Monica vseeno priporoča, da najprej preigramo glavno kampanjo. Kratos se bo s svojim zvestim spremljevalcem Mimirjem srečal z marsikakšnim grehom iz svoje preteklosti, tako da znajo ta srečajo pokvariti tiste dogodke, ki jih drugače izkusite skozi osnovno kampanjo.

Valhalla izide že 12. decembra, tako bomo še letos dobili tisti resnični epilog Ragnaroka in res smo firbčni, če nam bo novi konec kaj namignil glede prihodnosti te franšize. Več informacij glede DLC-ja lahko najdete na uradnem blogu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime