Monster Hunter: World je zaradi nekega razloga spet postal izjemno popularen

Po zelo razgibanem letu 2023, ki je praktično vsak mesec na nas odvrgel kakšno kvalitetno igričarsko zabavo, se je vsa ta norija v decembru malce umirila, zato so igralci začeli iskati kakšne starejše igre, ki so jih morda v preteklosti spregledali, zdaj pa so si za njih končno izborili nekaj časa in denarničnega proračuna.

V tem pogledu je največ pridobila igra Monster Hunter: World, ki je izšla leta 2018 in po novem si moram zapomniti, da zdaj leta odštevamo od 2024, tako da jih World šteje že 6 let. Takrat je bil to nov naslov znotraj izjemno spoštovane serije Monster Hunter in ob izidu je založnik Capcom vsekakor pokril stroške razvoja, saj je igro ob izidu na Steamu igralo več kot 330.000 igralcev, v vseh teh letih od izida pa število istočasnih igralcev nikoli ni padlo pod 25k. Ta številka je začela v decembru skokovito naraščati in je 2. januarja skočila na več kot 138.000 istočasnih igralcev.

monster hunter

Kaj je torej razlog za nenadni porast igralne baze? No, številke so začele naraščati ob začetku decembra, takrat pa je Capcom prvič najavil polnopravno nadaljevanje Monster Hunter Wilds, kar zagotovo veterane spodbudilo, da se zopet vrnejo k svoji stari ljubezni, napovednik pa je morda zbudil zanimanje tudi pri svežih igralcih, ki se nikoli prej niso srečali z lovom ogromnih fantazijskih pošasti, ki se jih lotimo z meči, ki so lahko večji od našega glavnega junaka.

Zanimanje za igro je vzpodbudila tudi Steamova razprodaja, ki osnovno igro zniža za -67% na vsega 9,89 €, za Iceborne Master Edition, ki vsebuje tudi dodatek Iceborne, pa je treba primakniti 19,79 €.

Tretji razlog pa prihaja iz strani popularnega Twitch streamerja Asmongolda, ki je sicer znan po neutrudnem preigravanju World of Warcrafta, a se je tip v zadnjih letih lotil tudi drugih naslovov – predvsem je postal zaljubljenec v “soulsborne” in “soulslike” žanre, zdaj pa se je lotil tudi preigravanja Monster Hunterja. Ko se Asmongold oprime nove igre je to za njegove sledilce velik dogodek, saj velikokrat iger ne dokonča, a za Monster Hunter: World je že spočel tri daljše prenose v živo, kar zna pomeniti, da bo kampanjo celo dokončal in se morda nato lotil še preigravanja iger Monster Hunter Rise.

Rise je malce novejša igra, saj je na Steam prispela lani, vendar pa je to bila zgolj predelava igre iz konzole Nintendo Switch, zato grafično ni tako impresivna kot Worlds, a vseeno ponuja desetine, če ne stotin ur zabave, na Steamu pa je znižana na 15,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime