MSI nas draži s svojo lastno prenosno napravo

Kakor bi rekel DJ Khaled: “Another one!”. Trg prenosnih PC-jev postaja z vsakim letom gostejši in trenutno se na njem mudijo trije večji igralci: Valve s svojim Steam Deckom, ASUS in njegov ROG Ally ter Lenovo s svojim prvim takšnim izdelkom Legion Go. Zdaj se bo očitno v dirko vmešalo še podjetje MSI, ki nas je včeraj preko kratkega dražilnika presenetilo na svojem Instagram profilu, v posnetku pa lahko za kakšno sekundo uzremo napravo, ki je več kot očitno nekakšen prenosni PC.

Glede na kratek vpogled bo njihov pionirski ročni PC najbolj podoben napravi ROG Ally, saj bo odet v belo masko, gumbi in gobice pa se nahajajo na standardnih mestih. MSI v kratkem dražilniku omenja še RGB, tako da se bo zadeva svetila na vseh straneh in skoraj zagotovo bomo lučke lahko tudi ugasnili in tako preprečili tratenje baterije, ki je še vedno eden od glavnih problemov takšnih naprav.

Trenutno niso potrjene nobene dodatne informacije, tako da lahko zaenkrat samo ugibamo o specifikacijah, a dobra stava bi bila, če bi rekli da bo napravo poganjal operacijski sistem Windows 11, saj dvomimo, da se je MSI spravil v razvijanje prirejenega Linux okolja kot je to naredil Valve v primeru svoje naprave Steam Deck.


msi claw

Posodobitev: spletna stran Videocardz poroča, da so specifikacije že ušle ven, skupaj s prvo sliko, ki si jo lahko ogledate na vrhu strani. Prenosna naprava naj bi nosila ime Claw in bo res vsebovala Intelovo čipovje, v sebi pa bo držala kar 32 GB pomnilnika, kar je za še enkrat več od konkurence. Originalni članek se nadaljuje spodaj.


Zna pa MSI-jev izdelek ponujati večjo razliko na področju čipovja. Vse takšne prenosne naprave do sedaj je namreč poganjala AMD-jeva ponudba: za ROG Ally in Legion Go skrbi čip Ryzen Z1 Extreme, Intel pa je bil na tem področju povsem ignoriran. To se zdaj zna spremeniti pri MSI napravi, saj je uradno objavo na X-u komentiral profil Intel Gaming s tremi emotikoni, kar bi znalo pomeniti nekakšno partnerstvo, kjer je v prenosni PC bil zadegan Intelov procesor Meteor Lake.

Na odgovore nam ne bo treba čakati dolgo, saj bo MSI svojo skrivnostno napravo premierno razkril na sejmu CES 2024, ki se bo odvil med 7. in 12. januarjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime