Tale mod predela uvod igre Icewind Dale v pogon Skyrima

Na igro Icewind Dale iz leta 2000 me vežejo izjemno lepi spomini. To je bila namreč moja prva prava D&D izkušnja, ki sem jo srečal znotraj videoiger in spomnim se, da sem bil takrat preprosto očaran nad globokimi mehanikami magije, bojevanja od blizu in splošno vsem, kar je ponujal pravilnik Dungeons & Dragons 2. edicije. Seveda sem bil pri igranju zmeden, saj za polovico stvari nisem vedel, kaj sploh pomenijo, a dostop do interneta je bil takrat ravno dovolj izpopolnjen, da sem se za silo priučil tistih nekaj osnov, nakar sem lahko sledil zgodbi, ki ima skromne začetke in se začne znotraj mesteca Easthaven.

Začetek zgodbe, ki skozi naknadna poglavja postane močno bolj razširjena, lahko zdaj podoživimo preko novega moda za Skyrim, imenovan preprosto Easthaven. Avtor je predelal samo uvod, tako da se v bistvu lahko sprehajamo po ribiški vasici Easthaven in opravimo prvo nalogo, ki nas pošlje deratizirati bližnjo votlino z goblini, nakar še malce pokramljamo z okoliškimi prebivalci in nato se naša avantura zaključi. Mod tako nima preveč mesa in je daleč od kakšne polnopravne predelave, a je dovolj zanimiv, da vam morda spodbudi zanimanje za preigravanje originalnega naslova. V bistvu nam ni jasno, kako bi stvar v polni verziji sploh delovala, saj moramo v Icewind Dale sami ustvariti partijo šestih junakov in jih nato finomehanično nadzorovati med bitko, medtem ko ima Skyrim zgolj sistem sledilcev, umetna pamet teh pa ni ravno dovolj dobra, da bi poskrbela za uživantsko igralno izkušnjo.

Mod si lahko prenesete iz Nexusa, za polno avanturo pa bo treba zagrabiti za original. Ta je dandanes resda že malce ostarel, a uspeh igre Baldur’s Gate 3 je morda komu zbudil zanimanje za preigravanje podobnih naslovov in Icewind Dale to vsekakor je – čeprav je bolj osredotočen na akcijo kot pa njegov večji bratec. K sreči je Icewind Dale leta 2014 prejel manjšo predelavo Enhanced Edition, ki je bolj prijazna sodobnim operacijskim sistemom in poenostavi nekatere ostarele igralne mehanike.

Avanturo lahko nato nadaljujete z nadaljevanjem Icewind Dale 2. To žal zaradi izgubljene izvorne kode ni nikoli prejelo uradne nadgradnje, a se je nekdo spravil v ustvarjanje moda, ki je vsaj nekakšen približek predelave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime