Igra Icewind Dale 2 dobila neuradno “Enhanced Edition” nadgradnjo

Oboževalci fantazijskih iger so v začetku drugega tisočletja uživali kot še nikoli prej. Praktično ni minilo leto, da na računalnike privržencev žanra RPG ni izšla neka nova mojstrovina in igralci so se takrat najbolj zabavali znotraj iger Baldur’s Gate 1 in 2, tem pa je družbo delala malce manj prepoznavna serija Icewind Dale, ki je prav tako delovala na pogonu Infinity Engine, le da je v igranje prinesla več bojevanja in malce manj čvekanja.

Te legendarne igre je v zadnjih nekaj letih ponovno obudil razvijalec Beamdog, ki jih je nato prodajal pod oznako Enhanced Edition in na tak način so predelali kopico Infinity Engine iger, z izjemo ene. Icewind Dale 2 namreč nikoli ni dobil takšne uradne predelave in za to obstaja tehten razlog: izvorna koda je bila namreč izgubljena, saj so se za pravice do licence dobrih 20 let nazaj udrihali založniki Interplay, Atari in Wizards of the Cost, v tem času pa je očitno nekdo napačno založil CD-je in tako je koda izginila, brez nje pa Beamdog ni mogel spočeti nadgrajene verzije.

Zato so za delo poprijeli modderji, ki so se združili pod oznako Red Chimera Group, plod njihovega dela pa je neuradna verzija “Enhanced Edition”, ki sicer še vedno deluje na starem pogonu, a s sabo kljub temu prinese bogato število nadgradenj. Icewind Dale 2 je s tem modom bolj kompatibilen za moderne sisteme, ločljivost pa lahko po novem navijete vse do 4K, čeprav se je bolj pametno držati razmerja 1280 x 720m saj drugače ikone in liki postanejo premajhni za uspešno navigacijo.

Poleg tehnoloških nadgradenj so tu tudi igralne spremembe: na voljo je 110 novih urokov, 170 novih magičnih predmetov, po novem pa lahko v svojo ekipo naberete NPC-ji, ki so v originalu samo stali na svojem mestu in jih ni nikoli premamil vonj zaklada bližnje temnice. Pomembna je tudi funkcija Quick Loot, ki omogoča hitro pregledovanje padle opreme nasprotnikov, namesto da je treba klikniti na vsakega posebej.

Nad rezultatom moda je navdušen tudi razvijalec Beamdog, ki je dosežke prostovoljne ekipe delil na X-u in jim ob tem čestital za ta ogromen projekt. Navodila glede namestitve najdete na Beamdogovem forumu, igranje pa boste seveda potrebovali originalno kopijo igre, ki se na GOG-u te dni prodaja za slabih 10 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime